שלום רב. אתאר את המקרה שקרה לחמי ואודה לכם על עצה. חמי עובד כאח סיעודי במקום מסויים לאנשים עם מגבלויות שונות. שלשום הגיעו שוטרים לביתו ולקחו אותו לחקירה. אחד הדיירים הגיש תלונה וטען שחמי הפעיל כוח נגדו במשך חודשיים האחרונים. לאחר חקירה של כ5 שעות,שוחרר הביתה למעצר בית. אסור לו לדבר בטלפון עם אף אחד חוץ מהמשפחה הקרובה. הוא לא יכול לעבוד במשך חודש. ברצוני לשאול, אם הוגשה תלונה נגד עובד, ללא הוכחות מצולמות או תיעוד של פגיעה גופנית עקב הפעלת כוח,האם מותר למשטרה לסגור בביתו את העובד, למנוע ממנו לעבוד? מי אחראי לשלם לעובד משכורת במשך כל התקופה הזו? תודה.
אלי שלום,
עדות שגבתה המשטרה ממתלונן בדבר הפעלת כוח (תקיפה, ובמקרה זה תקיפת חסר ישע) היא ראיה מספיקה לצורך הקמת חשד סביר בדבר ביצוע העבירה (ואף ייתכן לצורך הגשת כתב אישום. תלוי באיכותה) ומספיקה לצורך מעצרו של החשוד ושחרורו בתנאים.
שחרור של חשוד בתנאים, במקרה הזה, מטרתו היא למנוע שיבוש הליכים (השפעה על עדים) בזמן שהמשטרה עדיין חוקרת את העדים שטרם נגבתה מהם עדות וכן מניעת פגיעה בביטחון המתלונן וציבור השוהים במקום (נוכח הטענה בדבר אלימות מצידו). לשם השגת מטרות אלה, למשטרה יש סמכות לשחרר חשוד בתנאים של מעצר בית ל-5 ימים והרחקה ממקום (במקרה שלכם, מקום עבודה) למשך 30 ימים. השחרור, אגב, חייב להיות בהסכמת החשוד ובמידה שהוא לא חותם-המשטרה תחליט אם לשחררו בתנאים שיהיו מקובלים עליו או להעלותו לביהמ״ש ע״מ שיורה באילו תנאים לשחרר אותו.
במידה שיוגש, חס וחלילה, כתב אישום-אתה מוזמן ליצור איתי קשר ואשמח לסייע.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
זיו שלום, שחרור ממעצר בתנאים מגבילים משמע כי בית המשפט (או קצין משטרה) מצא לנכון שלא לכלוא את העצור מאחורי סורג ובריח אלא לשחררו תחת תנאים מגבילים כגון - מעצר בית, הרחקה, ערובה, ערבות כספית ועוד. ...
המשך תשובה