תודה רבה על הסבר המפורט.אין לי מילים !!! עוד שאלה : כשעצור משתחרר למעצר בית, בית המשפט מבקש לשלם ערבות במזומן במקרים כאלו (של שוד)לפעמים בסכומים גדולים . האם בית המשפט לא מתחשב בכך שלמשפחה אין סכום כזה ? הרי הבן אדם ביצע שוד בשל מצב כללי לא טוב בבית ובמחשבה לעזור. יותר מכך -אם היה למשפחה סכום כזה הם היו כבר שוכרים עו״ד פרטי ולא מסתפקים בעו״ד מהסנגורייה .נשמע לי ממש לא פייר שרק בגלל עיניין כספי שהוא לא בחירה של בן אדם אם יש לו או אין , עצור לא יוכל להשתחרר למעצר בית ויצטרך להישאר במעצר בכלא . אין באפשרות העו״ד המייצג לפנות בבקשה לבית המשפט רק לחתום על ערבות (שאם במקרה והנאשם יפר את החוקים במהלך מעצר הבית אז יתבקשו להפקיד במזומן ) ולא להתבקש להפקיד סכום שאין להם במזומן?
על ביהמ״ש לאזן בין יכולתו הכלכלית של העצור ומשפחתו לבין מסוכנותו הנטענת והחשש כי יפר תנאי שחרורו ויבצע עבירות נוספות או יתחמק מהליכי שפיטתו.
לכן, ככל שהעבירה חמורה יותר-כך סכום השחרור בערבות יהיה גבוה יותר.
בתיק שוד במחוזי מקובלת הפקדה כספית בסך של 20,000-10,000₪.
במעדה שהעצור אינו עומד בתנאי שחרורו-הוא מובא בפני שופט מעצרים אשר ייטה להפחית את הסכום ב-30-25% ובמידה שלא עומדים גם בזה-תיתכן הפחתה נוספת (כשבד״כ הסכום הסופי לא ייפול מ-50% הסכום המקורי).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, על פניו לאור לשון סעיף 25 לחוק, על גוף התקשורת לפרסם עדכון בעניין סיום ההליך הפלילי בעניינך. אשמח לסייע בכל עניין נוסף. בברכה, שי שקד, עו"ד ...
המשך תשובה