היי גיל, האם עילת מעצר יכולה להתבסס על הרתעת הרבים? למשל, מעצר ארוך בענייני תאונת דרכים והפקרת הפצוע עשויה לתרום להרתעת הרבים מלבצע זאת. האם זה קביל (יש כאן שימוש בנאשם ככלי לצורך חינוך החברה, לא כן?)
היי מימי,
אני מניח שאת לומדת משפטים...
לשאלתך, הרתעה היא אינה עילה כלשהי לצורך מעצר. עילות המעצר הן חשש לשיבוש החקירה, ביצוע פעולות חקירה שניתן לקיימן רק במעצר, חשש לסיכון ביטחונו של אדם/ביטחון הציבור/ביטחון המדינה ועוד.
הרתעה, גם הרתעת החשוד/הנאשם הספציפי, אינה עילת מעצר כלל אלא שיקול בענישה.
גורם שכן הוכר בפסיקה, באופן חלקי, כגורם המצדיק מעצר ושאינו רלבנטי לעילות המעצר הקבועות בחוק הוא החשש כי שחרורו של הנאשם יביא לפגיעה במצבן הנפשי של הקורבנות (בד״כ בעבירות מין). גם על כך אין הלכה ברורה ומדובר במספר מצומצם של דעות יחיד של שופטים בביהמ״ש העליון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רונית שלום, שאלתך חורגת מעניינו של פורום זה העוסק בתחום המעצרים. עם זאת מצאתי להפנותך לחוק שחרור על תנאי שם מפורטים השיקולים ששוקלת ועדת השחרורים בבואה להחליט על שחרור מוקדם ממאסר (ראי בפרט סעיף 9...
המשך תשובה