היי גיל. במהלך הליך אזרחי (גירושים) הגישה אשתי (בנפרד) תביעת מזונות (בשם ילדי), בהגשת התביעה הגישה תצהיר עדות ראשית בו מפורט תביעתה ל14,000 ₪. בדיון ההוכחות בחקירה הנגדית משנתבקשה להסביר את ההוצאות שוב דבקה בגרסתה הראשונה. רק כשנתבקשה להסביר את מקור הכספים לפי סכום הוצאה זאת בזמן שכלל ההכנסות (משכורות, קצבאות, סיוע משפחה וכו'..) היו בהפרש משמעותי, התבלבלה, טענה לגרעון מצטבר ולבסוף נשברה והודתה בפני בית המשפט (בפרוטוקול) כי היא לא באמת זקוקה לסכום זה, והתצהיר שהגישה לא היה אמת. השופט מיד שאל כמה היא באמת זקוקה לצרכי הילדים, והיא השיבה כי אינה יודעת אך הסכום אותו אני מציע (2000 ₪) קטן ואינו מספק את צרכי הילדים. יתרה מכך בתהליך מו"מ לגט הוציא עורכת דינה טיוטת הסכם (שלא להגשה) על סכום קטן בהרבה מסכום התצהיר 3000 ₪. שאלותיי: 1. האם ניתן להגיש תלונה על תצהיר שיבוש הלכי משפט, עדות שקר ותצהיר כוזב? או בית המשפט אליו הוגש התצהיר הוא שיקבע האם יש עבירה או לא. אין כוונתי לזילות בית המשפט. 2. האם הודעתה בתצהיר כוזב בפרוטוקול של דיון המוגדר בדלתיים סגורות יכול לשמש כראיה. 3. אודה לשמוע מניסיונך כתובע במשטרה האם משטרת ישראל מיחסת חשיבות לעבירה זאת, ממצא חקירה וממליצה על כתב אישום? קשה שלא להתרשם מהראיות שיש בהודאה בפני בית משפט. 4. האם אופן הגשת התלונה עשוי להשפיע על ההחלטה להגיש כתב אישום? חשוב לציין כי שיטה זאת של הגשת תצהיר כוזב חוזרת על עצמה כתופעה גם בערכאות נוספות, כגון הוצל"פ, שוב מצהירה על סכומי כספיים נמוכים בהרבה ממה שעברתי בפועל – הוכח באמצעות דפי חשבון הבנק. 5. לסיכום האם כדי לי להסתייע בליווי משפטי להליך הפלילי, הרי לאחר הגשת התלונה המשטרה – המדינה היא התובעת.
משה שלום,
ניתן להגיש תלונה בגין הגשת תצהיר כוזב, שיבוש מהלכי משפט וניסיון לקבלת דבר במרמה.
עם זאת, הסיכוי שהמשטרה תטפל בזה הוא קטן מאוד. זאת, מכיוון שלמשטרה יש משאבים מוגבלים ודבר כזה נתפס בעיניה כ״סגסוך אזרחי״ שאין לה עניין מובהק להתערב בו.
זו, כמובן, טעות גדולה כי כאשר אין התערבות פלילית-אין שום תמריץ לצדדים לכתוב אמת (זולת החשש שהדבר יתגלה במשפט).
עם זאת, במידה שהמשטרה תטפל בכל תיק כזה-יהיו לה כמה אלפי תיקים נוספים בשנה לטיפול-דבר שהוא אינו אפשרי עבורה, מבחינת האמצעים העומדים לרשותה.
לצערי, אין לי עבורך פתרון אחר זולת להדגיש בכל הליך משפטי המתנהל עמה את חוסר תום הלב שלה ואת העובדה כי נתפסה משקרת וכי אין לתת בה ובדבריה אמון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הדם שמדובר בדיון בדלתיים סגורות-ניתן להגישו כראיה למשטרה.
כמו כן, ניתן לשקול הגשת תביעה אזרחית לפיצויים, אם כי יש להוכיח כי נגרם לך נזק כתוצאה מהגשת התצהיר הכוזב והדבר אינו קל (נוכח העובדה כי ביהמ״ש לא נתן בו אמון, בסופו של דבר). בעניין זה, מומלץ להתייעץ עם עו״ד המתמחה בדיני משפחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יפית שלום, שירות המבחן, שירותי הרווחה, המוסד לביטוח לאומי - הם הגופים שיכולים לסייע לעצור בית ובני משפחתו. בכל הנוגע לשיקום העצור עצמו - ניתן להסתייע בסנגור המייצג שיפנה את לקוחו למרכז הטיפולי ב...
המשך תשובה