שלום עו"ד לאחרונה קרה לי מיקרה שנסעתי באוטובוס ושכחתי בקבוק שתייה שהייה בתוך שקית.שמתי לב לכך אחריי שירדתי מהאוטובוס ולאחר כ10 דק חזרתי לאוטובוס ואמרתי לנהג ששכחתי בקבוק וחיפשתי במקום ישבתי בו וישב שם אייזה אדם זר ושאלתי אותו עם ראה בקבוק ואמר לי ציטוט "אוליי ששכחת באוטובוס אחר".אותו אדם ניראה לי קצת "מחשיד" מכוון שרק הוא ישב מאחוריי במושב שאני ישבתי ולא היו אנשים אחרים לידו והייתה לו גם שקית גדולה שניראתה כאילו הכילה תכולה רבה. אני לא יכול סתם להאשים אותו ואיין לי הוכחה שהוא לקח לי אך בהתאם לנסיבות יתכן "מצב" שהוא "סחב" לי את הבקבוק. השאלה שלי היא: האם בסיטואציה כמו זו שאותו אדם מצא בקבוק "מותר לו" לקחת בקבוק שמצא או עליו לתת את זה לנהג כי זו בעצם אבידה כי סביר להניח שזה אבד לנוסע באוטובוס. האם בסיטואציה הזאת ברגע שפניתי אליו ואמרתי לו ששכחתי בקבוק ונגיד הוא באמת לקח לעצמו.האם מדובר למעשה בעבירת גניבה? תודה על תשובתך!
שלום רב,
עבירת גניבה בדרך של מציאה מטופלת ע״י 2 חוקים: חוק העונשין וחוק השבת אבידה.
עבירת הגניבה שבחוק העונשין קובעת כי מציאת רכוש תיחשב לגניבה במידה שהמוצא יכול היה להניח, בזמן המציאה, שניתן לאתר את הבעלים, באמצעים סבירים.
חוק השבת אבידה קובע כי אבידה היא מטלטלין שאבדו לבעליהם (או יצאו משליטתם) ומי שמצא אבידה אינו חייב להשיבה לבעליה אם יש להניח שהתייאשו ממנה מחמת מיעוט שווייה.
ולכן, במקרה שתיארת, של בקבוק משקה בשווי של 10-15₪ שנשכח במקום, למוצא תהיה הגנה טובה נוכח העובדה שמדובר במטלטלין בעלי ערך נמוך מאוד, שכלל לא נראה שאבדו לבעליהם אלא נזנחו במקום ע״י בעליהם ומכל מקום נראה שבעליהם התייאשו מהם נוכח שוויים הנמוך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלכס שלום, למיטב ידיעתי, מדובר בהרשעת תעבורה (שגם מופיעה שגיליון הרישום התעבורתי ולא הפלילי) ולא בהרשעה פלילית. משכך, הרשעה זו אינה מדווחת לרשויות זרות ע״י משטרת ישראל ואינך צריך לדווח עליה לשגרירות...
המשך תשובה