שלום גיל, רציתי לשאול אותך האם יש חוק כזה שאומר שבעבירות מסוג עוון יש לסגור את התיק בתוך 12 חודשים מיום החקירה? כלומר שעד 12 חודשים יש להחליט מה לעשות עם התיק?
שירן שלום,
קיימת הנחיה מס׳ 4.1202 של היועץ המשפטי לממשלה שקובעת את משך הטיפול של התביעה בתיק חקירה עד להגשת כתב אישום.
ההנחיה קובעת שככלל, משך הטיפול בתיק מסוג עוון עד לקבלת החלטה בו, מרגע שהגיע לתביעה, יהיה 18 חודשים.
זאת, למעט מקרים שבהם יש צורך בהשלמת חקירה, קבלת תעודת חיסיון וחריגים נוספים.
כמו כן, קיימת אפשרות לקבל ארכה בת 6 חודשים מאת האחראי על התביעה, ארכה חריגה נוספת בת 6 חודשים וארכה חריגה ביותר שלישית בת 6 חודשים מאת המשנה ליועץ המשפטי לממשלה.
כלומר, קשה להילחם בכלים משפטיים בעיכוב של התביעה/הפרקליטות בקבלת החלטה בדבר גורל התיק (אלא אם חלפו 3 שנים ממועד הגעת תוק מסוג עוון אליה).
עדיף, במידה שהתיק מתעכב, בצורה משמעותית, ונראה שהכיוון הוא סגירה שלו, להגיש בקשה מסודרת ומנומקת לסגירתו (אף אם לא נשלח לחשוד מכתב יידוע ולא ניתנה האפשרות לצלם את חומר הראיות בתיק).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רוזילי שלום, אני מתנצל על העיכוב במענה. במידה שהשגרירות מקבלת דיווח אודות עבר פלילי-היא מקבלת זאת ישירות מהמשטרה. בהתאם לחוק המרשם הפלילי-משטרת ישראל מוסמכת להעביר לרשות זרה מידע אודות הרשעה, שטרם ...
המשך תשובה