שלום רב, עקב חקירה וכתב אישום בגיל ההתבגרות הגעתי לגזר דין שהסתיים באי הרשעה, כעבור שנה קיבלתי סוף סוף חנינה מנשיא המדינה, כיצד זה משפיע על תוקף גזר הדין שלי? למשל קיים סעיף בגזר הדין שמפרט כי רישיון הנהיגה שלי יישלל אם אבצע עבירה מסוימת עד לחודש 08.2023, האם גם לאחר החנינה סעיף זה עדיין תקף? או שמא החנינה מבטלת את הסעיף ואת דומיו?
עוז שלום,
בהחלטת הנשיא לקצר את תקופת המחיקה כתובים תנאי ה״חנינה״. לרוב, מדובר בקיצור תקופת ההתיישנות והמחיקה של ההרשעה (בעניינך, קיצור תקופת המחיקה של פסק הדין ללא הרשעה), על שיסתיימו ביום חתימת הנשיא על כתב החנינה.
במידה שכך, אכן, הוחלט, בעניינך, הרי שהמשמעות היא שכל התוצאות של פסק הדין שניתן, בעניינך, בטלות.
במידה שהייתה פסילה ע״ת הרי שהיא כבר אינה בתוקף והסתיימה היום מתן ההחלטה.
כמו כן, אף גורם אינו זכאי עוד לקבל ממשטרת ישראל מידע אודות פסק הדין הזה או לקחת אותו בחשבון וגם אתה אינך חייב לציין אותו בפני אף גורם באף ראיון או שאלון או תצהיר והוא נחשב כאילו לא היה קיים.
החריג היחיד: לו הייתי מועמד לתפקיד ביטחוני, הייתי מציין זאת, מטעמי אמינות…
מטופש, אבל יש היגיון מסויים לצד זה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אורן שלום, בוודאי שמדובר בהפליה לקבלה לעבודה, אבל כזו המותרת בהתאם לחוקים מסוימים. כאשר חוק המרשם הפלילי מתיר למשטרה למסור למעסיק ציבורי מידע על הרשעות של מועמד לעבודה, עד תום תקופת המחיקה של ההרשע...
המשך תשובה