שלום גיל היקר. אני סטודנט למשפטים בשנה השלישית לתואר. ראשית, בשנת 2020 חתמתי על הסדר מותנה וקיימתי את תנאיו. מסיבות שאינן ברורות, עילת הסגירה במרשם היא: ״חוסר ראיות״ ולא בעילה של ״סגירה בהסדר״. ייתכן ומדובר בטעות טכנית ואוכל לפנות ליחידה הרלוונטית ולשנות. אך האם יש נפקות לשוני בין עילת סגירה ״מחוסר ראיות״ ל-״סגירת תיק בהסדר״? שנית, האם אוכל לעשות התמחות בפרקליטות בהינתן שקיים רישום משטרתי בגליון? שלישית, האם אני צריך לציין בטופס שמגישים ללשכה לפני ההתמחות על קיומו של התיק המשטרתי? תודה רבה מראש.
לירן שלום,
אין משמעות גדולה לעילת סגירת התיק. עדיף לך שהעילה תיוותר ״חוסר ראיות״ מכיוון שסגירה בהסדר מותנה משמעותה שבשל הנחיית היוהמ״ש בנושא זה התיק נסגר בהסדר מותנה.
בנוגע ללשכה, אין חובת דיווח חוקית מכיוון שלא מדובר בהרשעה בתוך תקופת ההתיישנות והמחיקה או בתיק פתוח שהוגש בו כתב אישום.
בנוגע להתמחות בפרקליטות (או במשטרה), סביר להניח שהדבר ימנע ממך התמחות שם (עד שתפעל למחיקת התיק, החל מחלוף 5 שנים ממועד ביצוע העבירה. המידה שתרצה, אשמח לסייע לך בכך).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
סרגיי שלום, העלויות המקובלות של הכנת בקשה לחנינה (או קיצור תקופת ההתיישנות והמחיקה של הרשעה) הן בסביבות 2,000$-1,000$+מע״מ כאשר אפשרית סטיה מסויימת למעלה או למטה....
המשך תשובה