היי במידה וקיים עד בהליך פלילי שבמסגרת פסק הדין מוזכרת גם ההיסטוריה הרפואית שלו. האם ניתן להטיל חסיון בעקבות תקדימים כמו שהשופט זכריה ימיני קבע (הטלת חסיון על תיק שמערב היסטוריה רפואית גם אם לדנים בה במישרין) ברצוני לבקש צו איסור פרסום / חסיון על פסק דין מלפני 7 שנים שפרטי העד וההיסטוריה הרפואית שלו מתוארים שם, אודה לעזרתך כיצד ניתן לבצע את ההליך.
ויקטוריה שלום,
במידה שאת היא העדה במשפט ופרטים רפואיים שלך נחשפו בדיון, באפשרותך לפנות לשופט שנתן את פסק הדין (ובמידה שאינו מכהן עוד כשופט-לשופט תורן) ולבקש, בהתאם לסעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב), תשמ״ד-1984, כי ביהמ״ש יורה על איסור פרסום הפרטים הרפואיים הנוגעים לך לשם מניעת פגיעה בפרטיותך.
בעזרת הצו המבוקש, כך תסבירי לביהמ״ש, תוכלי לפנות למאגרי המידע השונים, בו פורסם פסק הדין האמור, ולבקש מהם לחסות את המידע אודותיך, כפי שיורה ביהמ״ש.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
איילה שלום, רישום פלילי לא פתוח בפני מעסיק פרטי אלא רק בפני מעסיק ממשלתי. מעסיק ממשלתי יכול לראות תיקי משטרה פתוחים והרשעות עד לתום תקופת המחיקה שלהן (17 שנים מיום גזר הדין, בהנחה שלא הוטל מאסר בעבוד...
המשך תשובה