כיצד ניתן למחוק רישום במשטרה על הטרדה לאלתר? (התקשרו ממספר חסוי). האם הרישום במשטרה יוכל להשפיע במהלך שנתיים הקרובות לצורך קבלת רישיון פסיכולוג ומציאת התמחות?
שלום רב,
בהנחה שאתה מתייחס לקיומו של תיק משטרה סגור, הרי שהוא לא ימנע ממך מלקבל רישיון לעיסוק בפסיכולוגיה בהתקיים כל יתר התנאים הקבועים בחוק הפסיכולוגים.
בהתאם לסעיפים 6 ו-14 לחוק המרשם הפלילי, משטרת ישראל מוסמכת למסור מידע למשרד המשפטים, לצורך בחינת עברו הפלילי של מבקש קבלת רישיון פסיכולוג, אך ורק בנוגע להרשעות, שטרם חלפה לגביהן תקופת ההתיישנות (7 שנים מיום גזר הדין, במידה שלא הוטל מאסר בפועל או בעבודות שירות).
עם זאת, בנוגע לקבלה להתמחות בפסיכולוגיה או לעבודה כפסיכולוג, הרי שבמידה שמבקשים לעשות זאת בגוף ביטחוני (משטרת ישראל, שב״ס, שב״כ, צה״ל וכד׳), יש לזכור כי לגופים אלה גישה לרשימת תיקי משטרה סגורים וקיים סיכוי כי לא יאפשרו קבלה לעבודה אצלם עם תיק משטרה סגור (אם כי תיק משטרה סגור אחד בנושא הטרדה טלפונית אינו דרמטי).
במידה שמדובר בתיק סגור אחד, ללא תיקים נוספים או הרשעות, הרי שהתיק יימחק מגיליון המרשם הפלילי, באופן אוטומטי, בחלוף 7 שנים ממועד האירוע (הנקוב בגיליון) וניתן אף ליזום בקשה למדור מידע פלילי במשטרת ישראל למחיקת הרישום, בחלוף 5 שנים ממועד האירוע הנקוב.
במידה שתרצה, אשמח לסייע לך בהגשת בקשה למדור מידע פלילי למחיקת הרישום המשטרתי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הדבר תלוי בסוג העבירה. לגבי רוב העבירות החוק החדש קובע תקופת התיישנות בת 4 שנים ותקופת מחיקה בת 4 שנים, ולגבי עבירות אלימות (כולל איומים) ומין: תקופת התיישנות בת 5 שנים ומחיקה בת 5 שנים. במידה שיש הרש...
המשך תשובה