1. מה ההבדלים של רישום פלילי ורישום משטרתי 2. יש לי רישום משטרתי, יותר קל למחוק אותו?
גיא שלום,
ב-2 המקרים מדובר ברישום שמבוצע בגיליון הרישום הפלילי שלי (מה שאנשים מכנים, בשפה עממית, ״תעודת יושר״).
רישום פלילי הוא תוצאה של הגשת כתב אישום נגדי וקיום הליך פלילי נגדי, שבסופו ביהמ״ש קבע שביצעתי את העבירות (או חלק מהן), שיוחסו לי בכתב האישום, והטיל עלי עונשים (עם הרשעה או בלי הרשעה).
הרישום הזה נכתב בחלק הראשון של גיליון הרישום הפלילי.
רישום פלילי יהיה חשוף בפני גופים ציבוריים (אם ארצה לעבוד במשרה ממשלתית או בעירייה/מועצה מקומית), בפני רשויות זרות (במקרים מסויימים), בפני גופים שמעניקים רישיון מקצועי (רישיון עו״ד, רופא, מהנדס, מתווך מקרקעין, רו״ח, יועץ השקעות וכד׳), רישיון להחזקת נשק ועוד. בפני חלקם הוא יהיו חשוף לתקופת ההתיישנות של ההרשעה (7 שנים, לרוב) ובפני חלקם הוא יהיה חשוף עד לתום תקופת המחיקה (17 שנים, לרוב).
רישום משטרתי נכתב בחלק הבא של גיליון הרישום הפלילי והוא עוסק בתיקי משטרה, שלא הגיעו לכדי סיום ההליך בבית המשפט.
לרוב, לא הגישו, בעניינם, כתב אישום והם נסגרו (ע״י המשטרה או ע״י הפרקליטות) מחוסר ראיות או מחוסר עניין לציבור או, לפעמים, בדרך של הסדר מותנה (סוג של הסדר טיעון לעבירות קלות, מחוץ לכותלי ביהמ״ש, מול התביעה המשטרתית, לרוב).
קיימים גם מקרים שבהם הוגש כתב אישום אבל בוטל, לאחר מכן, בהסכמה, והתיק נסגר מחוסר ראיות, לרוב. כל אלה הם רישומים משטרתיים.
רישום משטרתי חשוף בפני מעט מאוד גופים, רובם המכריע ביטחוניים, ולא יפריע לי אלא אם ארצה להתקבל לעבוד בגוף ביטחוני או לקבל רישיון להחזקת נשק או לעבוד במשרה הדורשת את אישורה של משטרת ישראל (כגון: עבודה כשומר במקומות מסויימים) או בתפקיד הדורש סיווג ביטחוני (כגון: עבודה בהייטק מול חברה ביטחונית) או כניסה של נהג מונית למקום ביטחוני הדורשת סיווג ביטחוני.
רישום משטרתי ניתן למחיקה בדרך שקבועה בחוק המרשם הפלילי ובעיקר בתקנות המרשם הפלילי (אמות מידה למחיקה).
במידה שתרצה, אוכל לבדוק איתך את הרישום המשטרתי שלך, האם ניתן למחוק אותו, בהתאם לתקנות, ומהם הסיכויים לכך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עמרי שלום, אין כל בעיה. בהתאם לסעיפים 9 ו-14 לחוק המרשם הפלילי, משטרת ישראל אינה מוסמכת להעביר מידע אודות הרשעה לרשות זרה, לאחר שחלפה תקופת ההתיישנות של ההרשעה. בעניינך, בהנחה שאין לך הרשעות נוספות ...
המשך תשובה