שלום גיל, מה שלומך? אני הורשעתי לצערי בעבירת מין ( סעיף 345) בשנת 2003 ונגזרו עליי ששה חודשי מאסר שהומרו לעבודות שירות כולל מאסר על תנאי של שלוש שנים ופיצוי כספי. אחרי בירורים קצרים נודע לי שהרישום הפלילי שלי עתיד "להימחק" ב-27.4.21 קרי 17 וחצי שנה לאחר מתן גזר הדין. עוד נודע לי כי ישנו רישום של עברייני מין ועל מנת שאוכל לעבוד במגזר הציבורי עליי להיות ללא רישום כזה שכאמור נמצא אצל המשטרה ונמחק נכון לימים אלה לאחר 20 שנה מתום העונש. ברצוני לעבוד כמורה במשרד החינוך ואני יודע כי קיימת ועדת מומחים שביכולתה להתיר את העיסוק למבקש תחת מקרים מסוימים. ראשית כל רציתי לדעת, האם כדאי לי לבקש חנינה מהנשיא והאם לדעתך הסיכויים לקבלתה גבוהים? ( לאור המחיקה הקרבה). שנית, לאור זאת שעברו שנים רבות מהמקרה ומגזר הדין והתיק עתיד להימחק בקרוב וכמובן שלא נעברו עבירות נוספות ובנוסף אני אדם עובד כבעל עסק עצמאי ובנוסף סטודנט באוניברסיטה לקראת תואר שני, מהם לדעתך הסיכויים לאישור מצד הוועדה להתיר לי לעבוד במגזר הציבורי? האם כדאי לי לפנות לעו"ד על מנת להופיע מול הוועדה? אם כן, אילו עו"ד עוסקים בכך? אשמח למענה בנושאים דנן. בכבוד רב
ניסים שלום,
לפני שהועדה (לפי חוק מניעת העסקת עברייני מין במוסדות מסויימים) מקצרת את תקופת המניעה של האדם שפונה אליה, שהורשע בעבר בעבירת מין, לעבוד עם קטינים, היא חייבת לוודא שלא נשקפת ממנו מסוכנות מינית. לצורך כך, היא מקבלת מהמרכז להערכת מסוכנות מינית במשרד הבריאות חוו״ד בנוגע למסוכנות המינית (לאחר שהוא ניגש לשיחה, בת מספר שעות, עם מעריך/ת מסוכנות מינית).
כדי לבדוק, בשלב הראשון, את סיכויי הבקשה (רמת המסוכנות המינית), הייתי ניגש למרכז ״התחלה חדשה״, בראשות ד״ר נמרוד שני (המרכז הפרטי המקצועי היחיד המוכר לי בישראל המטפל בעוברי עבירות מין). ומבקש מהם להכין עבורך חוו״ד מסוכנות מינית (עניין של כמה אלפי שקלים), לאחר שמסרתי להם העתק של כתב האישום, הכרעת הדין וגזר הדין שניתנו בעניינך.
בוא נניח שהמסוכנות המינית שלך תוערך כנמוכה או כנמוכה-בינונית.
במידה שכך, זו תהיה עבורך אינדיקציה טובה לכך שניתן להתקדם עם הגשת בקשה מתאימה לועדה, לקיצור תקופת ה״פסלות״, מ-20 שנה מיום גזר הדין (עד 10/23) לתקופה שחלפה עד ליום הגשת הבקשה (כ-17.5 שנים).
מניסיוני הרב בתחום זה, קיים סיכוי גדול שעם חוו״ד טובה של מרכז התחלה חדשה ובקשה מנומקת וממוסמכת, כמו שצריך, הועדה תיעתר לבקשתך (ואולי אך בהסכמת הפרקליטות).
במידה שמרכז ״התחלה חדשה״ יסבור שהמסוכנות המינית שלך גבוה יותר מנמוכה-בינונית (דבר שיצדיק אי הגשת בקשה לועדה, נוכח סיכויי ההצלחה המעטים הצפויים), רק אז הייתי שוקל בחיוב פניה לנשיא המדינה בבקשה לקיצור תקופת המחיקה של ההרשעה (תשובה לבקשה כזו מגיעה בחלוף כשנה), אשר במידה שתתקבל-גוברת על תקופת ה״צינון״, בעניינך, של ה-20.5 שנים הקבועה ב״חוק מניעת העסקת עברייני מין במוסדות מסויימים״.
במידה שתרצה-אשמח לסייע לך בכל אחד מהמסלולים, בהם יש לי ניסיון רב.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רונן שלום, פס״ד ללא הרשעה נחשב למחוק בחלוף 5 שנים (לבגיר) מיום פסה״ד. היחיד שמוסמך לקצר תקופה זו הוא הנשיא. סיכויי התערבותו הם נמוכים ביותר. עם זאת, אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני....
המשך תשובה