שלום, יש לי עבירה מסוג עוון, שתקופת ההתיישנות שלה מסתיימת בעוד כשנתיים. אך המחיקה תהיה בעוד 12 שנים. רציתי להמתין עוד שנתיים, לתום תקופת ההתיישנות בכדי להתחיל בהגירה. אך השאלה האם זה יעזור - כלומר האם המידע שמועבר לשגרירות זרה (בקנדה ובמדינות ספרד ופורטוגל) כולל מידע גם על רישומים שהתיישנו? או רק אלו שטרם התיישנו? ואם מועבר להם מידע על תיקים רק שטרם נמחקו, מה המהות של תקופת ההתיישנות?
רון שלום,
בהתאם לחוק המידע הפלילי, שיחליף ביום 16.1.21 את חוק המרשם הפלילי, משטרת ישראל תעביר מידע לרשות הזרה (כאשר תתבקש ע״י מגיש הבקשה לאשרה/לדרכון) רק אודות הרשעה שטרם התיישנה.
עם זאת, במידה שמשטרת ישראל תתבקש לכך, ע״י רשות זרה (רשות ההגירה שלה, לדוגמא), הרי שהיא תהיה מחוייבת להעביר לה מידע אודות הרשעה, אף אם חלפה תקופת ההתיישנות (עד תום תקופת המחיקה).
לכן, הייתי מציע לשקול להגיש לנשיא, כבר עתה, בקשה לקיצור תקופת ההתיישנות והמחיקה.
במידה שתרצה, אשמח לסייע לך בכך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ברוש שלום, לא ניתן למחוק, פיסית, מגיליון הרישום הפלילי הרשעה. בהתאם לחוק המרשם הפלילי קיימת בנוגע להרשעה תקופת התיישנות (בת 7 שנים למי שלא הוטל עליו מאסר) ותקופת התיישנות (בת 10 שנים נוספות) אשר רלבנ...
המשך תשובה