במקרה של עבירת גניבה ותקיפה שבוצעה לפני 11 שנה, זה כבר בתקופת ההתיישנות? אפשר למחוק את הרישום הפלילי?
דן שלום,
בהנחה שהוטל עליך עונש של מע״ת או מאסר קצר בעבודות שירות, הרי שתקופת ההתיישנות בגין ההרשעה שלך היא 7 שנים (פלוס תקופת עבודות השירות, במידה שהוטלו) ותקופת המחיקה הנה 10 שנים נוספות.
הדרך היחידה לקצר את תקופת המחיקה דורשת פניה לנשיא המדינה.
תשובה בבקשה כזו מגיעה בחלוף כ-12-15 חודשים (עוברת דרך מחלקת חנינות של משרד המשפטים).
מעבר לכך, יש לציין כי, בהעדר נימוקים קריטיים לקיצור התקופה, מירב הבקשות מסוג זה-נדחות.
בראש ובראשונה, עליך לדעת האם קיומה של ההרשעה כלל מפריע לך להשיג את מבוקשך.
מניסיוני, רוב האנשים המבקשים לקצר את תקופת המחיקה של הרשעתם-כלל לא היו ערים לעובדה כי, בהתאם לחוק המרשם הפלילי, די בחלוף תקופת ההתיישנות ע״מ שמידע בדבר ההרשעה-לא יועבר ע״י משטרת ישראל לגורם הרלבנטי, בעניינם (שגרירות זרה לעניין הוצאת דרכון, משרד המשפטים לעניין הוצאת רישיון מתווך מקרקעין/רופא/מהנדס/רו״ח, מכרזים עם המדינה, משרד הרישוי לעניין רישיון לרכב ציבורי וכד׳), ולא יפריע להם בדרכם המקצועית או האישית.
חלוף תקופת המחיקה של ההרשעה רלבנטית אך ורק למי שרוצה להתקבל למשרה במגזר הציבורי או להוציא רישיון לנשק או להתקבל למשרה הדורשת סיווג ביטחוני או מבקש להתמחות במשפטים/להתקבל כחבר בלשכת עוה״ד (ועוד מספר עניינים מקצועיים בודדים).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ליאור שלום, בקשה למחיקת רישום פלילי מוגשת לנשיא המדינה באמצעות מדור החנינות של משרד המשפטים והיא, למעשה, בקשה לקיצור תקופת ההתיישנות והמחיקה של ההרשעה (כחלק מסמכות החנינה של הנשיא). ברגיל, תקופת ההת...
המשך תשובה