הבוס שלי ביקש ממני להתפטר אחרי שהוא מצא (לא ברור לי איך, אולי הפעיל קשרים במשטרה) את הפסק דין שלי עם האישום של שימוש בסמים בצריכה עצמית, סגרו מחוסר עניין לציבור אבל הרישום נשאר מן הסתם. מה עליי לעשות האם מותר לו לעשות את זה בכלל?
הדר שלום,
חוק המרשם הפלילי אוסר על מעסיק לדרוש מעובד כל מידע אודות עברו הפלילי (וכמובן להעביר לו את גיליון הרישום הפלילי שלו) ואף קובע כי מדובר בעבירה פלילית שדינה עד שנתיים מאסר.
קיימת פסיקה של ביהמ״ש העליון העוקפת הוראה זו ומתירה למעסיק לבקש מהמועמד לעבודה תצהיר (ורק תצהיר) בדבר העובדה כי אין לו הרשעות או תיקים פתוחים בעבירות הרלבנטיות לעיסוק שעל הפרק.
בענייננו, מכיוון שמדובר בתיק משטרה סגור ובהנחה שלא ניתן תצהיר לגביו כאשר היה בסטטוס של תיק פתוח המכחיש את קיומו, הרי שלמעסיק אין כל זכות לדרוש ממך להתפטר בשל קיומו של תיק סגור.
במידה שהיה מדובר במשרה הדורשת סיווג ביטחוני, הרי שהמעסיק היה יכול לקבל מידע אודות התיק הסגור שלך ממשטרת ישראל (או שהייתה לו גישה ישירה אליו, תלוי בגוף).
בשורה התחתונה, אני מציע לך להקליט את השיחה הבאה שלך עם המעסיק, לומר לו שתיק משטרה סגור שלך בחשד להחזקת סם לצריכה עצמית הוא, בכל הכבוד, עניין אישי שלך, לא מעניינו ולא רלבנטי לעבודה שלך, ושאת לא מתכוונת להתפטר מהסיבה שיש לך תיק משטרה סגור.
במידה שאת לא משתמשת, בתקופה האחרונה, בסמים ולא מתכוונת להשתמש, הייתי גם אומר לו שהיה מדובר, בזמנו, בחשד בלבד, בגלל שישבת ליד ידיד שלך שעישן קנבוס, או מה שהיה שם, שאת לא משתמשת בסמים ושאין לך בעיה לעשות בדיקת סמים, באופן פרטי, במעבדה מוסמכת של בית חולים (כגון: מדיקל סנטר או תל השומר).
במידה שאת משתמשת היום בסמים והוא ישאל אותך אם את משתמשת ואין אצלכם בדיקות סמים בעבודה, לפי חוזה העבודה, הייתי עונה לו שאת לא משתמשת (זה לא עניינו מה את עושה בבית שלך).
במידה שתוזמני לשימוע לפני פיטורין, דרשי מאחראית כוח אדם אצלכם לקבל לא רק את הזימון לשימוע אלא גם את הנימוקים לשימוע ואת הראיות הרלבנטיים (זו זכותך) וגם בקשי לדחות אותו, בכשבוע, ע״מ להשיג לעצמך לשימוע ייצוג של עו״ד מתחום דיני העבודה.
בשלב השני, הייתי ניגש להתייעץ, מיידית, עם עו״ד ותיק ומקצועי שמתמחה אל ורק בתחום דיני העבודה.
במידה שאת מועסקת שם מספר שנים והדבר משתלם לך ועוה״ד לדיני עבודה ימליץ לך, הייתי שוקל, במידה שתפוטרי, להגיש כנגד החברה תביעת פיצויים בגין פיטורין, שלא כדין, ואי תשלום דמי הודעה מוקדמת (30 יום), במידה שלא ישולמו, ובמידה שלא תסתפקי בתשלום פיצויי הפיטורין ודמי הודעה מוקדמת, אם יוסכם על תשלומם.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דניאל שלום, אתה צודק בדברים שכתבת. אתה צריך להבין שויקיפדיה היא ״אנציקלופדיה״ מקוונת שלא נכתבת ע״י מומחים בתחומם אלא ע״י אנשים בעלי ידע כללי. ככזו, יש בה טעויות רבות ולא הייתי מסתמך עליה ביותר מ-85...
המשך תשובה