שלום עו"ד גיל, מהו ההבדל בספרות המשפטית בין "חשוד" ל"מעורב" בדין הפלילי? ובהמשך לשאלה זו - מדוע כשנסגר תיק עבור "חשוד" נותר רישום משטרתי בגיליון הפלילי ועבור ה"מעורב" אין רישום משטרתי?
יעקב שלום,
בהתאם לחוק המרשם הפלילי, המרשם המשטרתי מתנהל לצרכיה פנימיים של המשטרה ולא מתוך הוראת חוק המחייבת אותה לעשות כן. מכאן, שמשטרת ישראל חופשיה בהעברת הסיווגים של סגירת התיק בנוגע לחשוד (בכפוף לכללים הרגילים של סבירות החלים על כל רשות מנהלית).
״מעורב” יהיה, לרוב, עד או אדם שתושאל או שמסר מידע כלשהו בקשר לעבירה אך הוא איננו ״חשוד” בביצוע העבירה.
העברת סטטוס של חשוד במחשב המשטרתי מ״חשוד״ ל״מעורב״ היא פעולה טכנית אשר גורמת לסגירת תיק משטרה (פתוח או סגור).
ושוב, מכיוון שזכותה המלאה של המשטרה לנהל, לצרכיה הפנימיים, את המרשם של תיקי משטרה (פתוחים וסגורים), זכותה המלאה לנהוג בסיווג התיקים ובסיווג החשודים והמעורבים-כרצונה (כפוף, כאמור, לכלל הסבירות המנהלית).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אפי שלום, בהתאם לחוק המרשם הפלילי, הגופים הזכאים לקבל מידע אודות הרשעה שהתיישנה הם גופים ממשלתיים/עירוניים (במקרה של מועמדות למשרה), לשכת עורכי הדין (קבלה ללשכה כמתמחה או כחבר), גופים ביטחוניים (קבלה...
המשך תשובה