שלום, אחי התחתן לפני7 שנים בחברה חרדית, ללא הכירות מוקדמת מעבר ל-4 פגישות. כבר מתחילת הנישואין, אישתו החלה בהתפרצויות, קללות, השתוללויות חסרות שליטה. כולל דפיקה על דלתות ואף צעקות בטלפון והתפרצויות על אמא שלנו בטלפון. הייתי עדה לטלפון כזה שלה השבוע, איך נגיד, זה נשמע כמו ההקלטה של שרה נתניהו ma ba. כשהיא עצבנית והוא לא אומר מה שהיא רוצה היא פותחת את החלון וצורחת שאחי מכה אותה. אחי איש מאוד מאוד עדין. ממש לא המקרה. זה כמובן אוכל אותו מבפנים ולכן הוא ניסה באחת הפעמים לצלם מקרה כזה בטלפון, והיא תפסה המכשיר והעיפה מהחלון. הוא לא יודע איך להתמודד. האמת שאף אחד מאיתנו לא יודע מה לעשות. זה בא והולך, לא משהו סדור. יום אחד יכולה להיות מלאך מתוק, אחרי יומיים להתהפך לגיהנום. לפני 40 שנים זה הגיע לידי פיצוץ. היא פנתה לעורך דין שהגיש לו מכתב בבקשה לגירושין וגם פנתה למשטרה והתלוננה שאחי מכה אותה (מה שכמובן לא קורה) היא היתה בהריון בחודש 8 עם 2 ילדים קטנים בבית. אחי עבר לגור אצל ההורים שלי ופנה לעורכת דין. במהלך התהליך ובאמצעות הרב, נוצר שלום בית, ואחי חזר הביתה לילדים. בכל התקופה הזו הוא למד בישיבה, וכעת עזב. הוא מחפש עבודה. העניין הוא שאין לו מקצוע, הוא ניסה במספר מקומות כמו במגן דוד אדום, כחונך לילדים עם קשיים ועוד. בכל המקומות מבקשים תעודת יושר, אבל שם מופיע לו התלונה שלה במשטרה. שאחותי הן: 1. האם מה שהגדרתי מעלה נכנס תחת אלימות במשפחה? 2. ואם כן, מה הוא יכול לעשות? הוא בעיקר חושש לאבד את הילדים, עקב גילם הצעיר והסבירות שישארו תחת האם. היא תסית כנגדו ותהפוך אותו להורה מנוכר. הוא גם חושש להם ולהשאיר אותם לבד איתה. אבל עקב התלונה שפתחה, ואם יגיעו שוב לגירושין בטח תפתח תלונה חדשה והכי חושש שבסוף הילדים יגיעו לרווחה. הוא קשור קשר חזק מאוד לילדים. מכל הסיבות הללו הוא גם חושש להתגרש. 3. האם יש דרך כלשהי לנקות את התלונה שהגישה בתקופת המשבר בניהם?
שלי שלום,
צר לי לקרוא את הסברים.
נראה שהאישה סובלת מאניה דיפרסיה או מהפרעה נפילת משמעותית אחרת. אני לא מוסמך לתת לאחיך ייעוץ בתחום דיני משפחה, אבל, לדעתי, דווקא במקרה בו כל נטל הטיפול בילדים ייפול על כתפי האישה, רק אז יוכלו רשויות הרווחה להתרשם, באמת ובתמים, מהבעיות הנפשיות שלה, ולדווח על כך בכתובים, דבר שיכול לשפר מאוד את מצבו של אחיך, הן בנוגע לתיקו הפלילי (אולי סגירת התיק, במועד מוקדם יותר) והן בנוגע לרצונו (ומוטב מהר מאוד) להתגרש מהאישה בשל ״מקח טעות״ (עילה לגיטימית לגירושין, בשל בעיות נפשיות קשות, כאשר הטענה היא כי אחד הצדדים רומה, כאשר הוסתר ממנו מידע קריטי בנוגע למצבו הנפשי האמיתי של הצד האחר, וכי לו ידע אותו, בזמן אמת, לא היה מתחתן עמו).
גם אם הדבר עלול לעלות לו ולילדים, בשלב זה, בכאבי לב, אני חושב שהדבר קריטי עבורו לשנים הרבות הבאות, ויכול לחסוך לו (ולילדים) שנים של סבל וסיכון בהרשעות פליליות.
ושוב, כפוף להתייעצות שלו עם עו״ד המתמחה בתחום דיני המשפחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
משה שלום, מירב הסיכויים שהתחקיר הביטחוני שלך ימנע קבלה שלך לעבודה בתפקיד בבימ״ש כל עוד יש לחובתך רישום משטרתי. ייתכן שקיימת אפשרות למחוק את הרישום בדרך של שינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה או של שינוי המע...
המשך תשובה