ברצוני לשאול מה ההבדל בין ביטול רישום ומחיקתו לבין שינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה . מה ההבדל בסגירה ומה עדיף על זה , ומה השוני בין ביטול לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה . 1. אני מבקש ברשותך להסביר את המהלך של ביטול ומחיקה ומה ההשלכות אם זה יופיע במרשם הפלילי או נקודה שהיה מפריעה וניתן להשתמש בתיק כאילו מידע מודיעיני להבנתי אפילו אם בוטל ונמחק מהפלט זה עדיין ממשיך להיות במגירות הנסתרות של המשטרה וניתן לשימוש . 2. אני מבקש שתסביר את המהלך של שינוי עילת הסגירה ואם זה יפריע למרות ששונה ונמחק מהפלט. 3. למה חוק ההתיישנות לא תופס ברשום המשטרתי מי שיש לו יותר משני רישומים למיטב הבנתי זה תופס רק כשיש תיק אחד סגור מחוסר ראיות או עניין לציבור למה זה לא תופס ונמחק אוטומטי . 4. אני יש לי שני תיקים שסגורים מחוסר ראיות כמעט 8 שניים למה זה לא נמחק אוטומטי . אשמח לתשובה עניינית ומפורטת לגבי הפנייה . תודה רבה
אבי שלום,
חוק המרשם הפלילי קובע כי תיק משטרה שנסגר מחוסר ראיות או מחוסר עניין לציבור יהיה חלק מרישומים פנימיים של המשטרה. לא כך לגבי תיק שנסגר מחוסר אשמה (בדומה לזיכוי של ביהמ״ש מאשמה פלילית). לכן, במידה שתיק משטרתי נסגר מחוסר אשמה-הוא אינו מופיע בגיליון הרישום הפלילי כתיק משטרה סגור ובמידה שבקשה לשינוי עילת גניזה של תיק מתקבלת ועילת הגניזה של תיק משתנה מחוסר ראיות או מחוסר עניין לציבור-לחוסר אשמה-התיק נמחק מגיליון הרישום הפלילי (בחלק של תיקי משטרה סגורים).
בנוגע לביטול רישום משטרתי (מחיקת רישום):
תקנות המרשם הפלילי (אמות מידה למחיקה) משנת 2009 קובעות קריטריונים מתי תיק משטרה יימחק, באופן אוטומטי, ומתי לא. התקנות קובעות כי כאשר מדובר בתיק יחיד ובעבירה מסוג עוון (למעט עבירות מסויימות, כגון: זיוף, מעשה מגונה, הסעת שב״ח ועוד), הרישום יבוטל, אוטומטית, בחלוף 7 שנים ממועד ביצוע העבירה (5 שנים למי שהיה קטין בעת ביצוע העבירה) (וניתן להגיש בקשה לביטול הרישום בחלוף 5 שנים ממועד האירוע. 3 שנים למי שהיה קטין בעת ביצוע העבירה). במידה שמדובר באחת העבירות הבודדות מסוג עוון שרישומן אינו מתבטל אוטומטית או במידה שמדובר ב-2 תיקי משטרה סגורים מסוג עוון ומעלה-אין ביטול רישום אוטומטי ויש צורך ליזום בקשה לביטול הרישום בחלוף 5 שנים מיום ביצוע העבירה האחרונה בזמן, מבחינה כרונולוגית (3 שנים למי שהיה קטין בעת ביצוע העבירות).
במידה שקיים תיק סגור בעבירה מסוג פשע (עבירה שהעונש הקבוע בחוק לצידה-עולה על 3 שנות מאסר)-לא קיים ביטול אוטומטי של הרישום ויש צורך ליזום בקשה לביטול הרישום (גם לגבי תיק משטרה סגור אחד) בחלוף 7 שנים ממועד האירוע (5 שנים למי שהיה קטין, בעת ביצוע העבירה).
אם קיימים כנגד החשוד מספר תיקי משטרה סגורים-ניתן ליזום את הגשת הבקשה לביטול הרישום רק בחלוף 7 שנים ממועד ביצוע העבירה האחרונה בזמן, מבחינה כרונולוגית (5 שנים למי שהיה קטין, בעת ביצוע העבירות).
מובן, כי, במידת האפשר, עדיף לנסות לשנות עילת הגניזה של תיק משטרה סגור לחוסר אשמה, ובכך להביא למחיקתו המיידית מגיליון הרישום הפלילי מאשר להתעסק בעניינים של ביטול רישום, עניין המוגבל, בראש ובראשונה, במגבלות חוקיות של זמן (חלוף פרק זמן מינימאלי ממועד ביצוע העבירה: 5 או 7 שנים לבגיר).
עם זאת, לרוב, בקשה לשינוי עילת הגניזה של התיק לחוסר אשמה לא תצלח נוכח העובדה כי חוסר אשמה פירושו כמעט העדר בשל של ראיה כי החשוד עבר את העבירה המיוחסת לו, במובן זה שאין נגדו ולו עדות של מתלונן/ת (למעט מקרים שעדות זו נסתרת, חזיתית, ע״י צילום או הקלטה של האירוע או ע״י תצהיר מאוחר יותר של המתלונן/ת או בסתירות חד-משמעיות של עדים אובייקטיביים).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
איריס שלום, אם מדובר בהרשעה פלילית בעבירה של גרם מוות ברשלנות-הרי שלשכת עורכי הדין זכאית לקבל את המידע אודות הרשעה זו ממשטרת ישראל עד תום תקופת המחיקה (17.5 שנים מיום גזר הדין. 17 שנות התיישנות ומחיק...
המשך תשובה