מדוע הרישומים עדיין מופיעים בתדפיס מידע פלילי לאחר תקופת המחיקה? מדובר בהרשעה שנמחקה בשנת 2013 ורישום משטרתי שנסגר מחוסר ראיות בשנת 2010?
אבי שלום,
המונח ״תקופת מחיקה״ הלקוח מחוק המרשם הפלילי ומתייחס להרשעה הוא מונח מטעה. אין מדובר במחיקה פיסית מגיליון הרישום הפלילי שכן ההרשעה לעולם אינה נמחקת מהגיליון. מדובר במחיקה רעיונית והכוונה היא שבתום תקופת המחיקה-לאף גורם אין הסמכות והרשות להתייחס להרשעה ולקחת אותה בין שיקוליו, אף אם הוא נחשף אליה. כמו כן, לאדם שהורשע יש הזכות המלאה להימנע מלמסור כל מידע אודות ההרשעה ואף להימנע מלהזכיר אותה.
לגבי שאלתך השניה אדות אי ביטול (מחיקת) הרישום המשטרתי: מכיוון שתיק משטרה יחיד, ברוב המכריע של עבירות העוון (וללא הרשעות בתוקף), אמור להתבטל בתום 7 שנים ממועד האירוע, רוב הסיכויים שמדובר בעבירה מסוג פשע (תקיפת בן זוג, החזקת סם שלא לצריכה עצמית וכד׳) שאינה מתבטלת, אוטומטית, אלא יש להגיש, בעניינה, בקשה לביטול הרישום לקצינת מרשם פלילי במטה הארצי של המשטרה, תוך התייחסות לקריטריונים המפורטים בתקנות. במידה שתרצה, אשמח לסייע לך בכך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דגנית שלום, המעמד המשפטי של הסדר מותנה הוא בדיוק כמו של תיק משטרה סגור. הוא לא יפריע לך לצאת לחו״ל (את, הרי, לא דרושה לחקירה) וגם לא ידווח ע״י משטרת ישראל לרשויות זרות, במידה שתבקשי להוציא, בעתיד, אש...
המשך תשובה