שלום, בנובמבר 2015 הורשעתי בעבירה שלא אפרטה כאן רק אומר שהיא אינה מתחום טוהר המידות, אלימות או מין אך אפשר לפרשה כנושאת עמה קלון ואפשר גם לא, אם מביטים בנסיבות. בימים אלה אני לומד משפטים ומסיים באמצע השנה הבאה. אני בהחלט מביא בחשבון שלא אוכל להתחיל התמחות מיד לאחר מכן. המעשה היה בשנת 2014, אישום יחיד, נדונתי לעבודות שירות ואלה בוצעו. תקופת התנאי תסתיים לכל המאוחר (אם כולל תקופת העבודות) בקיץ 2019. בחודש ספטמבר האחרון הגשתי בקשה למחיקת הרישום הפלילי (או קיצור התקופות). בינתיים אין תשובה עדיין מבית הנשיא ובחודש מרץ מתחילה תקופת ראיונות ההתמחות. אני שוקל ובודק, אם יש סיכוי שלא יראו בכך עבירה שיש עמה קלון, נוכח הנסיבות, השיקום, והערכה כללית שלי והתנהלותי. החשש שלי הוא, שאם תידחה בקשתי, ויתכן שבהמשך תתקבל הבקשה באופן חלקי, הרישום לא יימחק אלא יתיישן, (או תקוצר תקופת ההתיישנות) ואבקש להרשם כמתמחה, הופעתי הקודמת תקפוץ להם ברישום כ"עובדות אחרות", ועל אף שהם לא אמורים לדעת על העבירה בגלל ההתיישנות, כעת הם ידעו. האם הלשכה רשאית להתייחס לעבירה זו תחת "אם נתגלו עובדות" של סעיף 27? אני מבין ש19(א) לחוק המרשם אומר שלא, השאלה כאמור אם הלשכה יכולה ליצור מעין הפרדה פיקטיבית ולטעון שהם לא מתייחסים לעצם ההרשעה אלא למעשים כמעשים שהם עובדה.
שלום רב,
הדילמה שאתה מעלה היא ממשית. היו מקרים לא מעטים, בהם הלשכה השתמשה במידע שנמסר לה, לרעת במועמד, למרות שכתוב, במפורש, בחוק המרשם הפלילי, כי היא אינה יכולה לקחת אותו בין שיקוליה אם היא אינה זכאית לקבלו. אם זאת, גם היו פסקי דין שקבעו שהיא רשאית שלא להתעלם ממידע זה, אשר נמסר מרצון.
אני מציע לך להתייעץ, באופן דיסקרטי, עם גורם קרוב לוועדת המשמעת/ההתמחות בנוגע לשאלה האם בעבירה שעברת יש משום קלון. במידה שלא תקבל תשובה חד-משמעית, אני מציע לך שלא להירשם להתמחות בחודש מארס, כל עוד לא תקבל תשובה מבית הנשיא.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עמליה שלום, צר לי כי אינני איש בשורות. המשמעות היחידה של העובדה כי הערובה שהפקדת (כתנאי לעמידה בתנאי השחרור שהוטלו עליך) הושבה אליך, בחלוף 6 חודשים, הנה כי הפרקליטות לא ביקשה להאריך את תקופת המגבלות...
המשך תשובה