שלום רב. הבן שלי הורשע לפני כ-10 שנים בגרימת תאונה, ונגזרו עליו בזמנו עבודות שירות. כיום הוא לומד משפטים באוניברסיטה, מה הסיכוי שלו לעסוק במקצוע בעתיד או שהרישום הפלילי ימנע את זה ממנו? אני חושבת שהוא שילם את חובו לחברה.
איריס שלום,
אם מדובר בהרשעה פלילית בעבירה של גרם מוות ברשלנות-הרי שלשכת עורכי הדין זכאית לקבל את המידע אודות הרשעה זו ממשטרת ישראל עד תום תקופת המחיקה (17.5 שנים מיום גזר הדין. 17 שנות התיישנות ומחיקה, בתוספת התקופה של 6 חודשי המאסר שהוטל בדרך של עבודות שירות). במידה שמדובר בתיק תעבורה שאינו משתקף בגיליון הרישום הפלילי של בנך (כגון: עבירה של הפקרה)-הרי שלשכת עורכי הדין אינה זכאית לקבל מידע זה ממשטרת ישראל וגם בנך אינו חייב לדווח עליה ללשכה.
במידה שמדובר בהרשעה פלילית-לשכת עורכי הדין יכולה שלא לקבל אותו לשורותיה, אם סברה שיש בה קלון (ואני סבור שיש בה מידה של קלון, בלי קשר לשאלה האם בנך ריצה את עונשו ושילם את חובו לחברה או לא). במקרה זה, הלשכה בד״כ ממתינה עד לתום תקופת המחיקה. במידה שמדובר בהרשעה פלילית, אני מציע שבנך לא ייגש להתמחות ולא יגיש את המסמכים המתאימים ללשכה אלא בתום תקופת המחיקה (התאריך המדוייק מופיע בגיליון הרישום הפלילי שלו שהוא יכול לקבלו בכל תחנת משטרה), ואז לא יצטרך כלל להצהיר על ההרשעה האמורה והלשכה לא תוכל לקבל מידע עליה ממשטרת ישראל. כך, הלשכה כלל לא תוכל לקחת בחשבון הרשעה זו ולמנוע ממנו לגשת להתמחות או להתקבל כחבר בלשכה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מאיר שלום, אני שמח על סגירת התיק. למרבה הצער, המשטרה לא מקפידה על חובתה החוקית לשלוח לחשודים הודעות בדבר סגירת התיקים. ביטול (מחיקת) רישום של התיק יהיה רק בחלוף 7 שנים ממועד ה״אירוע״ (ההנחה שמדובר ...
המשך תשובה