מרבית עורכי הדין ממליצים לא להעלים מידע בעת בקשה לויזה משגרירות ארה"ב. מה הדין לגבי הרשעה פלילית שהתיישנה? (למשל, לאחר 7 או 10 שנים) האם ניתן להשמיטה מטופס הבקשה בלב שקט? או שרק לאחר "התיישנות+מחיקה" (לפחות 17 שנים!) ניתן לסמוך על המשטרה שהמידע מהמרשם הפלילי לא יועבר לשגרירות? ידוע שארה"ב לחלוטין אינה מכבדת את החוק הישראלי ואת הרוח שלו, כפי שהוא בא לידי ביטוי בחוק תקנת השבים (וחבל מאד שכך...), ודווקא בגלל זה, חשוב מאד להבין כיצד בכל זאת החוק הישראלי מגן על אזרחים ששבו למוטב.
עידן שלום,
משטרת ישראל מוסמכת למסור מידע (לבקשת אדם) לשגרירות זרה רק בנוגע להרשעות, שלא חלפה לגביהם תקופת ההתיישנות (לרוב, 7 שנים), ובנוגע לתיקי משטרה פתוחים.
הסיכוי כי השגרירות הזרה תדלה, מיוזמתה, מידע בנוגע להרשעות שחלפה לגביהן תקופת ההתיישנות (באינטרנט, למשל) הוא קטן, וניתן לבדיקה מראש (ולמחיקה מהאתרים בהם הוא מופיע, אם מופיע).
לדעתי, הסיבה שעורכי דין רבים נוהגים לייעץ לפונים אליהם שלא להעלים פרטים מהשגרירויות הזרות בעת מילוי השאלון האישי היא, שמרנות ו/או כיסוי ישבן.
מאידך, גילוי מידע זה עלול להביא, ברוב המקרים, לאי קבלת אשרת הנסיעה/העבודה.
אני מציע שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עדן שלום, לא הייתי משקיע אלפי שקלים במחיקת התיק הסגור (אלא אם תרצי זאת להרגשתך העצמית), מכיוון שבהתאם לחוק המרשם הפלילי-משטרת ישראל אינה רשאית להעביר (ואינה מעבירה) לרשויות זרות מידע אודות תיקים סגור...
המשך תשובה