אחי הקטן נתפס עם בקבוק אלכוהול סגור על ידי פקח עירוני. הנער בן 16.5 והוא ענה לכל השאלות של הפקח, בסוף הנער ביקש במפורש מהפקח שישפוך את הבקבוק לידו. הפקח ענה שהוא מחרים את הבקבוק ולא שופך אותו . שאלתי היא האם מותר לפקח לקחת את הבקבוק לעצמו?
דני שלום,
למיטב ידיעתי, אסור לפקח (בהנחה שקיבל סמכויות עפ"י חוק) להחרים את האלכוהול אלא רק להחרים אותו.
ההתנהלות של אחיך אינה מהווה עבירה.
תיאורטית, במידה שיש לכם פרטיו של הפקח-תוכלו להתלונן נגדו במשטרה בגין גניבה וכן בעירייה בגין התנהגות שאינה הולמת. המשטרה תסגור את התיק ואפילו לא תחקור את הפקח. העירייה תמרח את הטיפול בתיק ולא ממש תיידע אתכם וללאחר שנה תודיע לכם שהתיק נסגר במחלקה המשפטית שלהם מפאת שלא עברה ע"י הפקח כל עבירה משמעתית.
בשורה התחתונה, מכיוון שהפקח לא תקף את אחיך ולא התנהל כלפיו בצורה בלתי ראויה (לפחות, לא קראתי זאת בדבריך), חרף הטעות של הפקח, ע"מ שלא לעודד את אחיך להמשך שתיית אלכוהול במרחב הציבורי (דבר שעלול להכניס אותו למצבי סיכון, בעתיד), אני ממליץ לך שלא להתלונן כנגד הפקח, בבחינת "אל תהיה צודק, תהיה חכם".
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יעקב שלום, משמעות תאריך המחיקה של הרשעה פלילית הנה שמשטרת ישראל אינה יכולה למסור מידע בנוגע להרשעה זו לאף גוף, שגוף שנחשף להרשעה הזאת אינו יכול לקחת אותה בחשבון (במידה שתרצה, למשל, להתקבל למשרה ביטחו...
המשך תשובה