שלום ברצוני לשאול : כשמגישים בקשה לשינוי עילת סגירת תיק לחוסר אשמה האם הגורם אליו מופנית הבקשה פותח בחקירה על מנת לבדוק/ לאמת את האמור בנימוקי הבקשה? למשל: האם מתקשרים לאותו אדם שהזמין את המשטרה ( בשל צעקות ששמע) ושואלים אותו אם הוא שמע מאז שוב דברים כאלו או אחרים? או שדנים בבקשה על פי נימוקיה והנספחים המצורפים לחיזוק הטענות? שאלתי במיוחד לעניין נימוקים שמדברים לגופה של החקירה עצמה שנעשתה בתיק וכאשר אני מגישה בקשה לשינוי עילה ומציינת דברים לעניין החקירה והמקרה עצמו? האם בעקבות בקשה כזו יכולים לפתוח את התיק הסגור ולהגיש בו כתב אישום? או שהגרוע מכל הוא שלא מאשרים את שינוי העילה והתיק נותר סגור?
שלום רב,
במקרה שמוגשת בקשה לשינוי עילה לחוסר אשמה-התיק אינו ״נפתח״ מחדש.
ההכרעה בבקשה מתקבלת ע״ב נימוקייך וע״ב החומר הקיים בתיק בלבד.
אין חשש כי בעקבות הגשת הבקשה יוגש כנגדך כתב אישום ולכן אין, בעצם, מה להפסיד.
מומלץ להגיש הבקשה באמצעות עו״ד אך ניתן, כמובן, גם להגישה לבד.
לצורך הגשת הבקשה (לגורם שהחליט על הסגירה), ניתן לבקש לצלם, תחילה, את חומר הראיות בתיק ע״י שניתן יהיה להגיש בקשה מושכלת יותר.
במידה שהגורם המחליט (בד״כ קצין החקירות בתחנת המשטרה שחקרה את האירוע) מסרב לבקשה, ניתן להגיש ערר על החלטתו למדור עררים בפרקליטות המדינה (באמצעות הגורם שסירב).
בנוגע להשלכות של תיק משטרה סגור ולאפשרויות מחיקתו בחלוף הזמן/מחיקה אוטומאטית-את מוזמנת לקרוא תשובתי בנושא מיום 21/12/14 בפורום זה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
היי עידו, הכל טוב. תודה😊 בתשובה לשאלתך, אני מניח שבמקומות עבודה מסודרים הם, אכן, יראו שכבר הגשת מועמדות ונדחית בשל רישום פלילי. עם זאת, במידה שמדובר במקום עבודה ציבורי, אסור יהיה לו לקחת בח...
המשך תשובה