הביטוח הלאומי קבע לי נכות בשיעור של 20% לצמיתות בגלל תאונת עבודה. הגשתי ערעור על החלטת הביטוח הלאומי וועדה רפואית עליונה השאירה את הקביעה על כנה. מפרוטוקול הוועדה עלה שהקביעה הייתה תוך כדי שיקולים זרים ודעות קדומות (שאני כאילו משקר). הגשתי ערעור לבית הדין לעבודה ובית הדין לעבודה קבע כי צריך להחזיר את הדיון לוועדה הרפואית בגלל שהיא לא נימקה כראוי את החלטותיה. האם יש סיכוי שההחלטה תשתנה או שבדרך כלל זה עניין פורמאלי בלבד הנימוקים האלה?
תמיר שלום.
בשאלתך אתה נוגע בסוג המקרים המקוממים ביותר את אלו העוסקים בתחום. כפי שאתה בוודאי יודע מניסיונך, כאשר מגישים ערעור לבית הדין לעבודה, תוכנו של הערעור נוגע בשאלות שבחוק בלבד (וזאת בניגוד לערר שמוגש לוועדה מדרג שני- שם מערערים על שאלות שברפואה).
משמעות הדבר היא, שבית הדין לעבודה אינו בוחן את טיבה של ההחלטה הרפואית גרידא של הועדה אלה את המחויבות אשר מוטלת על הועדה מדרג שני, לנמק את החלטותיה באשר יהיו.
במצב שכזה, חייב להחזיר את הדיון/בדיקה לאותו הרכב חברי הועדה (כי רק הם יודעים ויכולים לנמק את החלטותיהם מהפרוטוקול נשוא הערעור).
לעיתים הוועדה "מתבצרת" בהחלטתה ולא משנה את קביעתה ולכן כל ההליך בביה"ד היה לשווא ולעיתים הוועדה אכן מודה בטעותה (בהנחה והיא אכן טעתה) ובעקבות זאת משנה את החלטתה (ברוב המקרים שאני מכיר מניסיוני הרב, זה לא קורה!). בהצלחה, עורך דין טל אוחנה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונן אבניאל
053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מומלץ לפנות למחלקה הרלוונטית במוסד לביטוח לאומי. תוכלי ליצור עמי קשר, וארחיב בפרטים חשובים נוספים. עו"ד רונן אבניאל...
המשך תשובה