שלום רב. אחותי הינה נכה מלידה בשיעור של 100% וכיום היא בת 18. לפני מספר חודשים, בגלל שהיא הגיעה לגיל 18, היא קיבלה זימון לוועדה לשם קביעת אחוזי נכות. הוועדה בדקה את אחותי וקבעה לה נכות בשיעור של 58% בלבד (משוקלל). ברור שאנחנו הולכים לערער את ההחלטה. עם זאת, יש לנו מספר שאלות. האם כדאי לקחת עורך דין אשר ילווה אותנו עד לכניסה לוועדה ויסייע למנוע סחבת או בעיות בתביעה בעתיד? חישבתי באתר של ביטוח לאומי את הנכות שמגיעה לאחותי והגעתי למספר יותר גבוה ממה שנקבע לה, האם אני יכול להשתמש בזה בפני הועדה?
שאלה זו נשאלת פעמים רבות, ואיני מבין את ההתלבטות. אדם שיש לו בעיה בשיניים פונה מיד לרופא שיניים ולא מתלבט האם לבצע עקירה של השן בעצמו. אותו דבר בענין ייצוג בוועדה רפואית, הייצוג הינה מומחיות השייכת לעורך דין שיידע לעשות את עבודתו נאמנה בייצוג הלקוח מול הוועדה, משיחה שערכתי עם רופאי הוועדות הרפואיות עולה שהם דווקא מברכים על נוכחות עו"ד בוועדה שמציג להם את המקרה בצורה בהירה, מפנה אותם למסמכים המתאימים ומפנה אותם לתקנה הנכונה לקביעת הנכות. הסטטיסיטקה מדברת שנוכחות של עו"ד בוועדה משפרת את סיכוייו של הלקוח לזכות בנכות המגיעה לו בדין. השיקול המנחה את הלקוח בייצוג בוועדה הינה שאלת שכר הטרחה של עורך הדין, מניסיוני, הסכומים אשר נפסקים ללקוח כאשר הוא מיוצג גבוהים בד"כ מהסכומים הנפסקים ללא ייצוג ולכן הייצוג בסופו של דבר מועיל ללקוח מכל ההיבטים ועל כן אינו שיקול אמיתי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונן אבניאל
053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
קצבת זקנה? לא ניתן להגיש נכות כללית. אבטלה? ניתן להגיש. תוכלי ליצור עמי קשר על מנת שאוכל להרחיב יותר בנושא. ...
המשך תשובה