נהגתי ברכב ונפגעתי בתאונת דרכים. נגרמו לי נזקי גוף והגשתי תביעה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. ועדה רפואית של המל"ל קבעה לי נכות צמיתה בעקבות התאונה בשיעור של 27% וחברות הביטוח רוצות להגיש ראיות לסתור את חוות הדעת. האם זה חוקי והאם בית המשפט יאפשר זאת?
כאשר מדובר בתאונת דרכים בעבודה, קביעת המוסד לביטוח לאומי הינה קביעה על פי דין ומחייבת את הצדדים בהליך המתנהל בבית המשפט. אכן יש הליך בבית המשפט בו ניתן להגיש בקשה להבאת ראיות לסתור את קביעת המוסד לביטוח לאומי אולם על חברת הביטוח להראות שנפל פגם בהליך בביטוח הלאומי או שלא עמדו כל העובדות בפני הוועדה הרפואית. במידה והן ישכנעו את בית המשפט, קביעת המוסד לביטוח לאומי אינה מחייבת עוד ובית המשפט ימנה מומחים בלתי תלויים מטעמו לקביעת הנכות. המקרים בהם בית המשפט נענה לבקשת חברת הביטוח להבאת ראיות לסתור את קביעת המוסד לביטוח לאומי הם ספורים. הסיכוי שבית המשפט יענה לבקשת חברת הביטוח הינו קלוש.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונן אבניאל
053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ייתכן שלאור גילך אינך זכאי יותר להיבדק בוועדה לקביעת מוגבלות בניידות. תוכל ליצור עמי קשר על מנת שארחיב יותר בנושא. ...
המשך תשובה