שמעתי שבשביל לקבל מה שמגיע לך אתה צריך לעבוד קשה מאד ולעשות עבודת הכנה רבה ומקיפה והכל כדי להוציא את הצדק לאור ובלי עבודת הכנה יכולים לפגוע בזכויות שמגיעות לך , האם זה נכון ? ואם כן מה עלי לעשות ?
שלום אלון.
אכן שמעת נכון. ועדות רפואיות לא נוטות "לפזר" נכויות (שהמשמעות שלהן תשלום כספים רבים), עם אצבע קלה על ההדק.
חובת ההוכחה לעניין הנכות, פגימותך ועוד נופלת על כתפי התובע ולכן חשוב להגיש כתב תביעה מנומק אליו יש לצרף את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי וכן חוות דעת של מומחה רפואי (בתחום הרלוונטי) אשר יקבע את גובהן והמשכן של הנכויות הזמניות (ככל שיש כאלו), גובה הנכות הצמיתה ומעל הכל- הקשר הנסיבתי שבין הנכויות והפגימות הנטענות לבין האירוע אשר הביא לפגימותך ונכויותיך.
בהמשך, בעת הבדיקה על ידי הועדה הרפואית, יש לטעון את כל הפגימות והמגבלות הקיימות וככל שאלו משפיעות על תפקודך ויכולת השתכרותך, חשוב לתת גם דגש בעניין זה.
אני בדעה כי תביעה שכזו צריכה להיעשות בליווי עורך דין העוסק בתחום הנ"ל או לכל הפחות לקבל ממנו יעוץ ראשוני והדרכה בנוגע לדגשים שיש להתייחס אליהם.
בהצלחה, עורך דין טל אוחנונה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונן אבניאל
053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לרוב התשובה מתקבל תוך מספר שבועות אליך הביתה. תוכל גם לבדוק באמצעות שירות אתר אישי של המוסד לביטוח לאומי באמצעות האינטרנט. ...
המשך תשובה