ביום חמישי האחרון נרשם לי דוח על עצירה ליד מדרכה אדום לבן (לא חניה) הורדתי עובד עם סולם וכלי עבודה ובעודי סוגר את הדלת האחורית ראיתי שוטרת רושמת לי דוח. לשאלתי מדוע ענתה כי אפילו לעצור אסור וגם אם אני בתוך הרכב ולא ירדתי ממנו גם אז הייתה רושמת קנס. האם היא צודקת? בברכה ותודה יוסי
אבני שפה צבועות אדום-לבן. משמעותן - אסורה כל עצירה או חניה בכביש אלא אם דרוש הדבר למילוי הוראות כל דין. אסורה כל עצירה למעט לאוטובוס הנוסע בקו שירות. האיסור הוא אפוא על עצירה לזמן כלשהו.
חנייה" מוגדרת בתקנות התעבורה, תשכ"א -1961, באופן הבא:
"חניה" - העמדת רכב לזמן כל שהוא, שלא לשם העלאת אנשים או הורדתם או טעינת מטען או פריקתו מיד, בלי הפסקות, בין שיש ברכב נהג או אנשים או מטען ובין שאין.
הן מלשון ההגדרה בתקנות התעבורה, והן מהגדרת "חנייה" בחנ"א, עולה, כי עצירת הרכב שלא למטרת חנייה, אלא לשם פריקה וטעינה, חייבת להיות מיידית ובלתי פוסקת.
לפי לשון התקנה, תנאי הוא, שהמוביל החל "מיד" במלאכת הפריקה או הטעינה, ועסק בכך "בלי הפסקות", עד שעזב את המקום (ראו: ע"פ 2940/94 צבי לוין נ. מדינת ישראל, פ"ד מח (4) 545, 551).
תכליתו של האיסור על חנייה היא לדאוג שהמקום יהיה פנוי בדרך כלל, ולא ישמש אלא לחנייה קצרה מפעם לפעם, באופן שאין בו כדי לגרום שיבוש חמור לתנועה (ראו: ע"פ (ירושלים) 1265/99 אליצור דיבון נ. מדינת ישראל, תק-מח 99(3), פסקה 5).
ככל שתביא ראיות שאכן רק הורדת סולם הרי שהמדובר בפריקה ולכן לכאורה לא עברת עבירה
תבקש להשפט ותביא עדים על כך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר