שלום רב ותודה על התשובות המחכימות!! נהגתי ברכב ותוך כדי דיברתי בפלאפון עם אזניה. בדיוק ברגע שניתקתי את השיחה עבר לידי שוטר וסימן לי לעצור בצד אף על פי שאמרתי לו שאני מקפידה (באמת!!) לא לדבר אף פעם תוך כדי נסיעה ולא ידעתי שאסור לדבר עם אזניה הוא נתן לי דו"ח של 1000 ש"ח ו4 נקודות. זאת אומרת שהוא ראה אותי עם הפלאפון ביד ואזניה. האם יש מצב לערער על כך?? בדרך כלל אני נהגת טובה מאד ומזה 9 שנים שאני עם רשיון זה הדו"ח השני שלי. מה שכנראה לא טוב שהד"ח הראשון הוא מלפני חצי שנה על מהירות בכביש עוקף בעיר. אשמח לדעת האם יש לי איזה שהיא פירצה להינצל מהדו"ח האכזרי הזה???
התשובה נמצאת בתוך מאמר שכתבתי שנמצא כאן באתר ששמו- שימוש בפלאפון בזמן נהיגה- המותר והאסור.
מתוכו העתקתי לך את הקטע הרלוונטי:
בית המשפט העליון דן בסוגיה בה הואשמה נהגת בנהיגה בשל כך שנהגה ברכב שלאחת מאוזניה צמודה אוזניה המחוברת למכשיר פלאפון סלולרי.
בית המשפט השלום לתעבורה ובית המשפט המחוזי בערעור שהגישה הנהגת החליטו להרשיע את הנהגת בביצוע עבירה בהתאם לתקנה 169 לתקנות התעבורה, בית המשפט העליון החליט לקבל את הערעור וזיכה את הנהגת.
בית המשפט העליון קבע כי שימוש בפלאפון באמצעות אוזניה, בזמן נהיגה, אינו מהווה עבירה וזאת למרות האמור בתקנה 169 תוך שנימק זאת כך:
"תכליתו של האיסור שקובעת תקנה 169 הנ"ל היא למנוע מצב שבו "מתנתק" הנוהג ברכב מסביבתו על-ידי הצמדת אוזניות לשתי אוזניו, וזאת להבדיל מ"כרסום" גרידא ברמת הקשב של הנהג וביכולת לקלוט "קולות" המושמעים בסביבתו הקרובה. אילו חפץ היה המחוקק למנוע "כרסום" בלבד ביכולת השמיעה של הנוהג ברכב – להבדיל מ"התנתקות" כאמור – היה אומר זאת במפורש. העובדה שאין איסור על האזנה לרדיו, לרשמקול וכיוצא באלה מכשירים המשמיעים קולות – לרבות מכשירי קשר ומכשירי פלפון המצוידים בדיבורית – תוך כדי נהיגה ברכב מלמדת, כי "כרסום" בלבד ברמת הקשב וביכולת השמיעה הינו "נסבל" ומכל מקום אינו אסור. אכן, אין מחלוקת כי הצמדת אוזנייה לאוזן אחת "מכרסמת" ביכולתו של נוהג ברכב לקלוט "רחשים" במידה העולה על זו שפוגעת ביכולת האמורה בהאזנה למכשור המשמיע "קולות" במכונית כאמור לעיל. ברם, עם זאת, אין ספק שהצמדת אוזנייה אחת לאוזן אחת אינה "מנתקת" את הנוהג ברכב מן המתרחש בסביבתו הקרובה, ואם חפץ המחוקק להבחין בין דרגות של "כרסום" ביכולת קליטת המתרחש – להבדיל מהבחנה בין "כרסום" לבין "התנתקות" כאמור – מן הראוי היה שהדבר ייאמר במפורש."
מכאן, כי אם המדובר באוזניה אחת, יש לזכות אותך. לפיכך תגישי בקשה להשפט אז תפני אלי ואני אעביר לך את פסק הדין המנחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר