ב2022 נסגר התיק בבית המשפט בנושא הסדרי שהות של הילדים. כיום בעקבות מחלוקת שיש עם הגרושה וכבר לא ראיתי את הילדים מזה כשנה פתחתי בקשה ליישוב סכסוך בבית דין רבני. לא הגענו להסכמה שאלתי היא - האם אני יכול לפתוח תביעה בבית דין רבני כאשר הדיון הראשוני שהיה ונסגר התקיים בבית משפט ? הדעות חלוקות, במוקד הרבני אמרו לי שכן, במוקד בית המשפט אמרו שלא יודעים..
שלום רב,
כעיקרון - התשובה שלילית. בית הדין הרבני אינו מוסמך לדון בתביעות המוגשות לאחר הגירושין, מכיוון שכבר אינן במסגרת הליכי הגירושין ולא ניתן "לכרוך" אותן לתביעת גירושין.
אפילו אם הסכם גירושין "מאושר" בבית הדין, אין זה מקנה סמכות לביה"ד בתביעות עתידיות.
ציינת גם שהדיון הראשוני (כלומר לפני הגירושין) בנושא הילדים התקיים בבית המשפט. לכן "הסמכות הנמשכת" כעת היא לבית המשפט, לא לבית הדין.
אמנם, לעתים חוק לחוד ומציאות לחוד... כי ראיתי מקרים שבית הדין דן בתביעות כאלה ואף צד לא התנגד, ובפועל התקיים דיון למרות שלא היתה סמכות... אך אני מניח שאם אחד הצדדים היה מתנגד לכך, לבית הדין לא היתה ברירה והם היו נאלצים להימנע מלדון בתיק.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי דון יחייא
053-6240937
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שיתוף רכושי וירושה הם שני תחומים שונים. גם במקרים שבהם אין שיתוף ברכוש בין ידועים בציבור (למשל אם מדובר בנכס שהיה שייך לאחד מהם מלפני תחילת הקשר, או שנערך הסכם ממון על הפרדה רכושית), זה לא פוגע ...
המשך תשובה