בתיק תביעה המורכב מתביעת נזיקין וכן מבקשה למנות כונס התקיים דיון בנושא הכונס בלבד אך השופט כתב בפסק הדין (לאחר שהתייחס לנושא הכונס בלבד) כי "יש לסגור את התיק" כשישה חודשים לאחר מיכן בדיון אחר בין הצדדים כשביקשנו לדון בתביעת הנזיקין טען השופט כי התיק סגור ואין על מה לדון. האם זה הגיוני? מה אפשר לעשות כדי להחזיר את תביעת הנזיקין לדיון?
1. לכאורה היה צורך להגיש מיד לאחר קבלת פסק הדין, בקשה לתיקונו.
2. משעברו ששה חודשים, הסיכוי שביהמ"ש ייענה לבקשה כזו כעת - קלוש, אך לא מזיק לנסות.
3. כדאי לספק הסבר בגוף הבקשה מדוע השתהיתם ששה חודשים, וכן מה הנזק שייגרם אם הבקשה תידחה ותצטרכו להגיש את התביעה מחדש (כלומר לפתוח תיק חדש).
4. אם הבקשה תידחה - אפשר להגיש לביהמ"ש המחוזי בקשה להארכת מועד להגשת ערעור ולנמק שם כנ"ל, ואם תינתן הרשות - להגיש ערעור.
5. ניתן תמיד להגיש את תביעת הנזיקין מחדש, כתיק חדש, ולהסביר בכתב התביעה את הרקע. לכאורה יותר פשוט לעשות כך מאשר לפנות לביהמ"ש המחוזי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי דון יחייא
053-6240937
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מניח שהשאלה מתייחסת לרכיב ה"מדור" בתוך מזונות הילדה. ייתכן שבשלב הראשון של "מזונות זמניים", ביהמ"ש לא יפסוק דמי מדור, אם האם גרה אצל הוריה ללא תשלום שכ"ד. אם האם תצהיר שהיא מעוניינת לשכור דירה...
המשך תשובה