לפני שנתיים הגשתי תביעה להסדרת זמני שהות ומזונות. באותו הדיון נקבעו הגענו להסכמות על זמני השהות ולאחר מכן דנו בנושא המזונות שנפסק ע"פ סעיף 79א'. ישנו יום בשבוע שאני מעוניינת לשנות. כיום הילדים שוהים אצל האב בימי שני ורביעי וכל סופ"ש שני, כאשר אין לינה בימי רביעי. אני מעוניינת לבטל את יום רביעי ולהחליף את הסדר השהות ככה שביום שני הם ישהו אצלו ללא לינה ובמקום יום רביעי, ישהו אצלו ביום חמישי כולל לינה (הסדר יישאר כמו שהוא רק עם שינוי של הימים) הוא לא משתף פעולה כדי להגיע להסכמה מבחינת הנושא, גם כשהצעתי שזה יהיה שבוע כן ושבוע לא ולכן השאלות: 1. האם אני יכולה להגיש את התביעה בעצמי לבית המשפט? 2. אין שינוי נסיבות מהותי, אבל ימי חמישי משמעותיים לי כי אני לא נוסעת בשבת ואלו הימים היחידים שאני לא עובדת למחרת, האם זה תופס?
1. הכי טוב - בגישור. תציעי לו ללכת לפגישה משותפת אצל מגשר פרטי.
הכי חסכוני, הכי מהיר, והעיקר - באווירה של שיתוף פעולה, שבה יש את הסיכוי הגבוה ביותר להגיע להסכמות שטובות לשני הצדדים.
2. אם אין הסכמה לגישור - אפשר לפתוח "יישוב סכסוך" גם בלי עו"ד ולהגיע לפגישת מהו"ת ראשונה (שהיא בלי עורכי דין), ואולי שם תגיעו להסכמות. אם כי סטטיסטית, לצערי, רוב התיקים שם לא נסגרים בהסכם.
3. מבחינה משפטית תמיד אפשר לתבוע. אבל מאוד לא מומלץ לנהל הליך משפטי בלי עו"ד, ומאידך ייצוג של עו"ד עולה כסף. לכן זו ברירת מחדל אחרונה, במיוחד במקרה כזה בו כל נקודת המחלוקת היא הזזת יום.
4. אין כללים חד-משמעיים לגבי "איזה נימוק תופס" ונחשב לשינוי מהותי. כל מקרה ונסיבותיו. ביהמ"ש ימנה פקידת סעד והיא תתן המלצות לפי שיקול דעתה.
5. תמיד לשקול האם הנזקים שווים את התועלת (נזקים = נזקים נפשיים לך ולילדים בעקבות המלחמה המחודשת בביהמ"ש, נזקים כלכליים כגון עלויות עו"ד, וכו').
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי דון יחייא
053-6240937
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום שמואל, מבין את שאלתך ואכן החסרונות שציינת קיימים. עם זאת אין סיכוי לדעתי לבג"ץ כזה. לא ניתן לבצע בישראל בדיקת רקמות כאשר הזוג נשוי. זו ההלכה היהודית הדתית וגם בתי המשפט האזרחיים פועלים לפ...
המשך תשובה