האם חמה לשעבר נחשבת ל"בן משפחתו" כהגדרת החוק לצורך סמכות עניינית בתביעה נזיקית של כלה לשעבר כנגד חמה לשעבר
על פי החוק בית המשפט לענייני משפחה, תשנ"ה-1995, יש לבית המשפט לענייני משפחה סמכות לדון גם בתביעות "אזרחיות" בתוך המשפחה כלומר בין "בני משפחה" (סע' 2 לחוק), כגון תביעות נזיקין, אם מתקיימים התנאים המצטברים הבאים:
1. מבחינת הגדרת "בן משפחה", גם בן-זוג "לשעבר" נקרא בן זוג (סע' 2(א) לחוק), ולכן גם "חמה לשעבר" נקראת "חמה" ומוגדרת כבת-משפחה - אך זאת בתנאי ש"נושא התובענה נובע מהקשר שהיה ביניהם בתקופה שבה היו בני זוג". כלומר, הנושא של התביעה צריך לנבוע מהקשר שהיה בעבר בין בני-הזוג, בתקופה שבה עוד היו בני זוג.
2. בנוסף, צריך שעילת התביעה תהיה "סכסוך בתוך המשפחה" (סע' 2 לחוק), כלומר ש"הסכסוך המשפחתי תרם תרומה משמעותית לגיבושה של עילת התביעה" (פסק דין חבס), משמע הסכסוך המשפחתי "תרם תרומה נכבדה וחשובה להיווצרותה של עילת התביעה".
הסכסוך לא היה בא לעולם אלמלא המדובר ביחסי משפחה - לפנינו סכסוך שמקורו בתוך המשפחה. האלמנט המשפחתי צריך להיות הסיבה לסכסוך.
הרציונל של כלל זה הוא, שבית-המשפט לענייני משפחה נועד לדון בסכסוכים משפחתיים הנובעים מאותם יחסי אמון מיוחדים שמאפיינים את היחסים הפנים - משפחתיים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי דון יחייא
053-6240937
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
1. אישור הסכם גירושין, והגירושין עצמם (מבחינה אזרחית/דתית ושינוי הסטטוס במשרד הפנים), הם שני דברים שונים. 2. את הסכם הגירושין תגישו לאישור בית המשפט לענייני משפחה, והוא יאושר בוודאות, בלי קשר לשאל...
המשך תשובה