בהרדמה כללית שבוצעה לקראת ניתוח קיצור קיבה נגרם אירוע לבבי למטופל והוא הובהל לטיפול נמרץ שם ייצבו את מצבו. ההרדמה היתה אמורה להיות רק לזמן קצר ולא היתה שום סיבה לחשוש מאירוע לבבי, מה עוד שהמטופל היה צעיר רק בן 33. מה עושים הלאה איך אפשר להוכיח שהיתה רשלנות בהרדמה?
רונית שלום,
על מנת להוכיח רשלנות במקרה שכזה יש להוכיח שכל הבדיקות המקדימות בוצעו כמו שצריך ולהוכיח כי לאורך הדרך לא היה מקום לבצע לו את הניתוח מאחר והוא בסיכון גבוה לאירוע לבבי בעת הניתוח.
ישנם מקרים רבים שבית החולים המבצע את הניתוח לא מאשר את הניתוח מחשש למקרים כאלו.
אז אם במקרה דנן אותו מטופל עברה את כל סדרת הבדיקות והוא אכן התאים לניתוח יש לבדוק האם היתה רשלנות בעת הניתוח ו/או בעת ההרדמה.
כל הסיטואציות שתיארתי לך חייבים לעבור תחת עיוני של מומחה רפואי בתחום הכירורגיה אשר יעריך האם מדובר על רשלנות רפואית ואם כן באיזה שלב ניתן להצביע על רשלנות - כפי שהבנת, ניתן לומר שהניתוח עצמו לא היווה רשלנות ואף לא ההרדמה אלא עצם זה שאישרו לאותו מטופל בכלל לבצע את אותו ניתוח מאחר והוא בבדיקות המקדמיות כלל לא התאים לאותו ניתוח - ומכאן הרשלנות!
לאחר שעברנו את שלב האחריות (רשלנות), יש לראות אם בעקבות אותה רשלנות נותר למטופל נזק כלשהו....
בכל אופן יש לעשות בדיקות מעמיקות עם החומר הרפואי ולהתרשם ע"י מומחה לכירורגיה אשר ישפוך אור על המקרה....לאחר שיש אור ירוק מטעם המומחה הכירורגי - הנ"ל יערוך חוות דעת רפואית משפטית לצורך הגשה לבית המשפט בצירוף כתב התביעה.....
בכבוד רב,
יוסי אלגבי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר