שלום רב, לפני כ- 10 שנים סבא שלי עבר ניתוח דחוף להסרת ריאה ובדרך נגרמה דלקת באזור הבטן. הוא עבר ניתוח נוסף שבמהלכו הוא התנדנד בין חיים למוות והרופאים לא האמינו כי ישרוד ולא החזירו את האיברים חזרה בצורה תקינה ולא תפרו את כל הרקמות עד הסוף (תפרו רק את העור הדק). בגלל זה, נוצר לו בקע תמידי שלא ניתן לנתח בגלל סיכון חיים. במשך שנים הוא חי עם זה, אך לפני כשנה המעי הסתובב בצורה לא תקינה וגורם לחסימת מעיים קשה שמכריחה אותנו לבלות 4-7 לילות בחודש בבית חולים כדי לשחרר את החסימה. שלא לדבר על הכאבים העצומים שהוא נמצא בהם יום יום. לא אוכל ולא שותה כמעט כלום, מקיא כל הזמן ושוקל כבר כ-40 קילו. אף רופא לא מוכן לקחת על עצמו לנתח כי הסיכוי לשרוד את הניתוח במצבו אפסיים. כמו כן, כל הרופאים בשוק שהמנתח השאיר את האיברים בצורה כזאת ולא תפר כראוי. האם ניתן אחרי שנים לתבוע על רשלנות? או שזה כבר מאוחר מידי. תודה.
שלום רב,
כעיקרון תביעה של רשלנות רפואית מתיישנת כעבור 7 שנים מיום גילוי הנזק ומקסימום 10 שנים מיום ביצוע המעשה/המחדל הרשלני, ככל שהנזק התגלה מאוחר יותר. במקרה של סבך יש לבדוק גם את עניין ההתיישנות, גם האם היתה רשלנות בביצוע הניתוח וגם אם ניתן לקשור היום בין חסימת המעים והסכנה בניתוח לבין הניתוח שהיה לפני 10 שנים.
אני מציעה כי תפנו לעו"ד העוסק ברשלנות רפואית בהקדם, כי גם אם התביעה טרם התיישנה זה עלול לקרות בקרוב, על מנת להעריך את סיכויי התביעה על כל הבטיה.
בברכה,
עו"ד דר' שלהב קמחי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר