אבי בגיל 88 ,כבד שמיעה,בדרך כלל מתעקש ללכת לבד לרופאים .לפני חודש ללא ידיעתי הלך ואירגן לעצמו ניתוח קטרקט בעין אחת.זה התחיל מרופא העיניים ולאחר מכן הגיע לבד לבית חולים (בעירנו)שם קבעו לו מועד לניתוח.ביום הניתוח ביקש מימני שאלווה אותו.ממש לא אהבתי לשמוע שהניתוח נעשה היכן שנעשה אבל לא יכולתי לעצור אותו.בדיעבד ,לאחר כמה ימים שלא היה שיפור הסבירו לי כי הניתוח היה מורכב בגלל שהאישון קטן. אבל הרופאים נותנים הסבר אחר .עם המנתח אי אפשר לדבר אלא רק עם רופאים אחרים במרפאה שכל אחד אומר משהו אחר.אם מגישים תביעה וחלילה אבי הולך לעולמו מה קורה עם התביעה? האם נכון להקליט את אבי? האם נכון להחתים על תצהיר?
שלי שלום,
בשלב זה, כל עוד לא עברה לפחות חצי שנה ממועד התביעה יש להמתין כדי לבחון את האפשרות של תביעה ברשלנות. יש לזכור כי לא כל ניתוח שנכשל מלמד בהכרח על רשלנות ויש לבחון האם אכן היתה סטיה מסטנדרט הטיפול המקובל, וכן האם קיבל את כל ההסברים הנדרשים לפני הניתוח. גילו של אביך בהחלט יכול להיות בעייתי הן בכימות הנזק ואם חלילה ילך לעולמו מובן כי תהיה לכך השפעה שלילית על התביעה. אם הוא מגיש את התביעה ניתן לבקש עדות מוקדמת ואז יוכל להעיד. אם ילך חלילה לעולמו הזכות לתבוע עוברת אל היורשים, אך הסכומים בד"כ פוחתים.
לכל שאלה נוספת אני ממליצה לפנות לעו"ד העוסק ברשלנות רפואית.
בברכה,
עו"ד דר' שלהב קמחי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר