האם הבן של בעלי מנישואיו הראשונים זכאי בעת מותו או כשהוא עם ייפוי כח על אביו, לקחת את זכויותיי על הפנסיה ועל חצי מחסכונותיי כמו בעת גירושים מאביו?
נתי שלום רב,
המצב המשפטי לא כל כך מובן משאלתך, ובהתאם אשתדל לענות על השאלה כמיטב הבנתי.
ראשית יש לבצע הבחנה בין המצבים השונים והחוקים אשר חלים על כל אחד מהם. כך, כאשר מדובר בפירוד בין בני זוג רלוונטי חוק יחסי ממון בנוגע לרכוש הקיים ולחלוקתו. לעומת זאת, כאשר מדובר בצוואה או ירושה רלוונטי חוק הירושה.
ככל וניתן להניח שבנו של בעלך מנהל את ענייניו (בהתאם לייפוי כוח רגיל או ייפוי כוח מתמשך או אף אפוטרופסות) כי אז לא ניתן להסדיר גירושין אשר דורשים הסכמה ומודעות מלאה של הבעל.
בכל הנוגע לחלוקת הרכוש בינכם במידה והנכם מתגרשים אציין כי ההסדר הרלוונטי הוא הסדר איזון משאבים הוא כלל משפטי הקיים בחוק יחסי ממון בין בני זוג הקובע את אופן חלוקת הרכוש בין בני זוג נשואים עם פקיעת נישואיהם (עקב גירושין או מוות של אחד מבני הזוג).
הסדר איזון משאבים קובע, כי בעת פקיעת הנישואין או פרידה של בני זוג, יש לערוך חלוקת רכוש שווה, של רכוש שמוגדר כמשותף לבני הזו אשר נצבר במהלך חייהם המשותפים. המשמעות היא שעם סיום מערכת היחסים, כל בן זוג יהיה זכאי למחצית מן הרכוש המשותף של בני הזוג, כולל קופות גמל, חסכונות, פנסיה, מוניטין עסקי ועוד.
בהתאם לחוק רק במקרים בהם אדם שנפטר לא הותיר אחריו צוואה הקובעת מי יירש אותו, חוק הירושה יקבע מי מבין בני משפחתו הם יורשיו על פי דין.
כל והנך מעניינת בבחינה מעמיקה יותר של המצב המשפטי, תוכלי לפנות למשרדנו ולתאם פגישת ייעוץ.
בכבוד רב, עו"ד בנימין מזר, מור ושות'.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד חיה לזר נוטקין
053-6241137
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב. קיבלתי את הבהרתך אך לא ברור מה הנזק שנגרם בגין אותה הפרה נטענת. בכל מקרה שאלתך נוגעת לדיני בנקאות שכן היא בתחום של מה מותר או אסור לפקיד לבצע. בהצלחה, חיה לזר נוטקין, עו״ד, מגשרת, נוטריון ...
המשך תשובה