אני אומנה לחסוי כיום כבן 30 שנים. לאחרונה, נודע לי כי אביו הביולוגי נפטר והותיר אחריו 3 ילדים, ביניהם החסוי וחסוי נוסף, ורכוש רב (לפחות 2 דירות שאינני יודעת את כתובתן וכן כספים - לא יודעת כמה ובאיזה בנק מופקדים). טרם ניתן צו ירושה, אפילו לא הוגשה בקשה. ידוע לי שהבן שאינו חסוי השתלט על רכושו ורכש שתי מכוניות חדשות. כשפניתי אליו על מנת לברר איזה נכסים השאיר האב וביקשתי שתהיה חלוקה שווה בין האחים, הוא אמר שאינו מוכן לחלק ושהכל שלו שכן הוא אשר טיפל באביו. מה עליי לעשות כדי להגן על האינטרסים של החסוי? חשבתי לבקש צו ירושה ולבקש צו מניעה מבית המשפט שימנע מהבן להשתלט על הרכוש של האב ולבזבז אותו. הבעיה היא שאינני יודעת אילו נכסים הותיר האב (אני יודעת רק באופן כללי).
בהנחה שהילדים לא "אומצו" על ידי משפחות אחרות, יש לברר האם האב הותיר אחריו צוואה. אם התשובה חיובית, יש לבדוק מי הם הזוכים על פי צוואה. במידה והאב לא הותיר צוואה ואיש לא הגיש בקשה לצו ירושה, עליך להגיש בקשה לצו ירושה באופן מיידי ולא להמתין.
לא כל כך ברור לי איך הבן שאינו חסוי מצליח לעשות שימוש בכספי אביו ללא צו ירושה ו/או צו קיום צוואה. יש לבדוק את הנושא לפני שפונים לבית המשפט בבקשה לצווי מניעה.
בכל מקרה, במקרים מסוימים, ניתן יהיה לתבוע את העזבון למזונות עבור הילדים החסויים אולם תשובה מלאה יותר, לא אוכל לתת לך בטרם אלמד את התיק.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד חיה לזר נוטקין
053-6241137
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב. 1. שכרו של מנהל העזבון נקבע על ידי בימ"ש 2. בדרך כלל בימ"ש מבקש את עמדת היורשים בטרם הוא נותן אישור לשכר המבוקש 3. הליכים שהם מעבר לניהול העזבון, כגון מה שאת מתארת (מכירת נכס) מזכה את מנ...
המשך תשובה