אמי נפטרה לאחר שנאבקה בסרטן אלים במשך שנים. בכל הזמן שהייתה האם מאושפזת בבית החולים, היא אמרה (ואף דרשה) שאני אדאג לכך שיגיע למיטתה עורך דין כדי לערוך צוואה. האימא אמרה לי, יותר מפעם אחת, שאני היורשת היחידה של כל עיזבונה וירושתה. הדברים נשמעו גם על ידי, גם על ידי וגם על ידי בני. כיום, אבי ואחי מתכחשים לכך ומעוניינים לבקש צו ירושה. הצוואה לא נערכה – הלכה למעשה. אני אפילו מחזיקה מכתב אשר חתום על ידי אחי ובו הוא מכיר בכך שחלק גדול מהדברים שהאב אמר היו נכונים. המכתב ניתן לי על ידי האח כחודש לאחר פטירתה של אמי. אבי הגיש בקשה לצו ירושה בהעדר צוואה. לאחרונה גילינו כי אימי ערכה צוואה לפני כ-11 שנה במשרד של עורכי דין מטעמה. צוואה זו, אשר נראית לי מזויפת ולא אמינה – מעבירה את כל רכושה של אימי לאחי (בעיקר שתי דירות בתל אביב ששוות מיליונים). האם צוואה בעל פה אשר נערכה על ידי האם בבית החולים, ויש לה עדים, סותרת צוואה בכתב?
לצוואה בעל פה כללים נוקשים במיוחד שאין כאן המקום לציינם. יחד עם זאת, בהנחה שהצוואה עומדת בתנאי החוק, הרי שהמדובר בצוואה לכל דבר ועניין. צוואה זו, תגבור על כל צוואה קודמת.
אני שב ומציין כי לנוכח הכללים הנוקשים של "צוואה בעל פה", יש לבחון את המקרה שלך באופן פרטני ומדוקדק, ורק אז לקחת החלטה כיצד והאם לפעול.
אופציה נוספת וללא קשר לצוואה בעל פה, יש לבחון האם ניתן להתנגד לצוואה של אמך - זו שנחתמה לפני 11 שנה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד חיה לזר נוטקין
053-6241137
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב. 1. שכרו של מנהל העזבון נקבע על ידי בימ"ש 2. בדרך כלל בימ"ש מבקש את עמדת היורשים בטרם הוא נותן אישור לשכר המבוקש 3. הליכים שהם מעבר לניהול העזבון, כגון מה שאת מתארת (מכירת נכס) מזכה את מנ...
המשך תשובה