שלום, אני מתחיל תהליך של הוצאת צו ירושה ולאחר מכן השאיפה לסגור את העניינים בין 15 יורשים בצורה טובה ע"י הסתלקויות ו BMBY . מאחר ומדובר בחלקה בה מתגוררים היום שניים מתוך 15 היורשים על תקן מסיגי גבול אני צופה מעצורים מצידם וייתכן מצד יורשים אחרים גם כן, הבנתי שבמקרה של מעצורים שלא יאפשרו את פירוק השותפות בדרך של הסתלקות ניתן למנות מנהל עיזבון ע"י פנייה לבית המשפט, יש לי מ"ס שאלות: מהו תפקידו של מנהל העיזבון במקרה זה האם הוא בעצם מנהל גם את מכירת הנכס? האם הוא פועל גם מול מסיגי הגבול לפני כן על מנת לפנותם שיהיה אפשרי למכור את הנכס? כמו כן על סמך מה נקבעת עמלתו של מנהל העיזבון ? האם היא על סמך הערכת שמאי של בית המשפט והאם ניתן במקרה של הערכת שווי נמוכה משמעותית מהשווי האמיתי לערער על החלטה זו?
ראשית עליך להוציא צו ירושה.
לאחר קבלת צו הירושה תוכל להגיש תביעה לפירוק שיתוף באותה חלקה. במסגרת הליך פירוק השיתוף תתנהל מול כל היורשים ויתכן אף כי תגיע להתמחרות. מאחר ומדובר בנכס אחד, מנהל עזבון לא בהכרח יועיל לך שכן את התביעה לפירוק שיתוף תגיש אתה. לכל היותר, במסגרת תביעה לפירוק שיתוף ימנה בית המשפט כונס נכסים לצורך ביצוע המכירה. תפקידו של הכונס יהיה למכור את הנכס לצד ג' על כל הכרוך בכך.
שכרו של כונס הנכסים יקבע בסוף התהליך על ידי בית המשפט אשר מינה את הכונס ועל סמך הפעולות שנדרשו במסגרת הכינוס. על פי רוב מדובר בשכר טרחה אשר נע בין 3 ל- 4 אחוז.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד חיה לזר נוטקין
053-6241137
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חשבון של מנהל עזבון שהוא עו"ד או בעל מקצוע חייב להיות מסודר כמו כל חשבון נאמנות אחר שהוא מנהל. אם מדובר על אדם פרטי הוא נדרש להגיש דו"ח רכוש שאומר מה כל תשלום שהוא שילם מגובה באסמכתא. כך גם כל תקבול ש...
המשך תשובה