שלום, האם למעסיק מותר לפטר עובד( עשה לו שימוע) אך היה ברור שזה לא שימוע אמיתי וההחלטה התקבלה. מבלי לתת לעובד בשימוע את הסיבות. כלומר ראיות מוצקות אירועים שקרו למה מפטר אותו? אלא בכללי לזרוק לו שהוא לא מרוצצה ממנו ושאין לו כח לתת הסברים. מדובר במעסיק עצמאי. האם אפשר לתבוע מעסיק כזה? תודה.
על המעסיק לספק לעובד מסמכים ואינפורמציה לפני השימוע ולתת מספיק זמן להתכונן. אין מקום ל"כותרות" בלבד.
אין אפשרות לקיים את השימוע ללא המצאה מוקדמת ומספיק זמן מראש, של כל מה שהתבקש על ידי העובד.
אם זה יקרה, על העובד להגיע לשימוע ולהבהיר בפתחו שהוא מתקיים שלא על פי הכללים ובאופן בלתי תקין בכך שלא הומצאו המידע והמסמכים מראש ודי זמן לשם היערכות.
צריך לבקש במקום להפסיק את הישיבה ולדחות אותה למועד אחר.
יש להפנות את המעסיק לפסיקה בהתאם לה נפסקו 70,000 ש"ח לטובת עובדת שלא קיבלה לבקשתה את הסיבות המדויקות לשימוע שנערך לה לפני השימוע, ועוד 15,000 ש"ח הוצאות, אמנם העובדת עבדה 25 שנה שזו כבר סיבה לפסוק לה פיצוי נכבד, אבל אולי כדאי להתייחס למה שביה"ד אומר, כסוג של סמן ימני לדעתו:
"חרף כל האמור, אנו תמימי דיעים עם טענת העובדת בדבר פגמים שנפלו בהליך השימוע, שעיקרן אי הצגת פירוט של הטענות כלפי העובדת", פסק בית הדין. "צודקת העובדת כי פסיקת בית הדין הארצי [ע"ע 21781-10-10] מחייבת פירוט של עילות השימוע מעבר ל'כותרות'".
לאחר קבלת מכתב הזימון לשימוע, העובדת ביקשה בכתב פירוט של העובדות שעומדות מאחורי "חוסר שביעות רצון הממונים" ו"אובדן אמון", אך בית הדין התייחס לכך שבמכתב הזימון למועד הנדחה לא הייתה כל התייחסות לדרישה לגיטימית זו.
במהלך השימוע העובדת העלתה דרישה זו מספר פעמים, וביקשה לקיים לה שימוע חוזר לאחר קבלת פירוט. "קריאת תמליל שיחת השימוע כמכלול מצביע על כך שיש ממש בטענת העובדת כי השימוע בוצע על מנת 'לצאת ידי חובה', מבלי שניתנה התייחסות כלשהי לדרישת העובדת, לפני השימוע ובמהלכו, לפירוט קונקרטי של ביטויים מוחשיים של הטענות לאי שביעות הרצון וחוסר האמון שהועלו כנימוקים לפיטוריה".
כך נקבע שהפגם שנפל בהליך פיטוריה של העובדת מצדיק פסיקת פיצוי בהתאם לעקרונות שקבע בית הדין הארצי [ע"ע 43380-06-11]. "עלינו לקחת בחשבון, בקביעת היקף הפיצוי הממוני את 'תקופת הפסד השכר' ואת השכר החודשי של העובדת (כולל תנאים נלווים), תוך הפחתת התקופה בהתאם לשיקולי הקטנת הנזק", נימק בית הדין את החלטתו לפסוק לעובדת 55,000 שקל בשל הפגם בהליך הפיטורים, נוסף על 15,000 שקל בשל עוגמת הנפש. בנוסף חויבה האגודה לשלם לעובדת שכר טרחת עו"ד בסך 15,000 שקל."
אפשר לראות בהמשך, בפורום, עניתי לאינספור שאלות דומות, כולל ציטוט פס"ד זה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין ארנסט גדייב
053-7105230
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר