אני ואשתי עבדנו יחד בעמותת אמנה, היא במשרה ואני בחצי משרה. בקבלתנו לעבודה ולפני חתימה על חוזה משותף העלנו את העובדה שאשתי בהריון ושתלד בחודשים הקרובים לאחר חודשיים לאחר שהתלוננתי על הרעת תנאים כאשר לא הביאו מחליפה לאשתי,פיטרו אותי וחייבו אותי לצאת מהבית תוך 7 ימים ( ובגלל שאנו קשורים בחוזה אחד גם את אשתי שבחופשת לידה והילד שלי ,למרות שהם טענו באופן ציני שהיא מבחינתם נשארת בעבודה ובבית). לאחר הפיטורין עזבנו את הבית אני אשתי וילדי ועברנו דירה, לאחר בערך חודש שלחו מהעמותה מכתב למשרד הכלכלה בו הם מבקשים לפטר את אשתי בתוך חופשת הלידה עקב אי התאמה ועוד הכפשות שהוסיפו שלא היו ולא נבראו. משרד הכלכלה דחה את הבקשה. לאחר סוף חופשת הלידה שלחו לנו מכתב מהעמותה בו דרשו מאשתי להודיע אם היא חוזרת לעבודה אושיפטרו אותה עקב העדרות. את הדד ליין נתנו לאותו היום בו נשלח המכתב כך שהוא לא באמת שינה. לאחר מכן שלחו עוד מכתב בו נכתב שעקב אי הגעה לעבודה היא מפוטרת לאלתר. ללא שימוע האם היו צריכים לעשות שימוע? כמו כן אשמח לדעת איך התביעה צריכה להיעשות. תודה!
שלום רב,
-ברור שצריכים היו לערוך לה שימוע; אי עריכת השימוע הופכת את הפיטורים לבלתי תקינים.
-ברור גם שההתנהלות שלם בלתי תקינה ומפלה, גם במהלך חופשת הלידה וגם לאחריה.
בעיקרון עליה להגיש תביעה לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ותביעה על התנהגות המנוגדת לחוק עבודת נשים.
מומלץ ביותר לא לפעול לבד אלא באמצעות עו"ד שמכיר את הפרקטיקה ואת הדין כולל פסיקה. אלו תביעות לא פשוטות שמחייבות התייחסות מיוחדת.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין ארנסט גדייב
053-7105230
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר