שלום למנהלי הפורום, יש לי שתי שאלות- א. פוטרתי מעבודתי ללא שימוע- חשוב לציין שפוטרתי חודש לפני שתכננתי לעזוב מרצוני. את הכוונה לפיטורין שמעצי מגורם שלישי ונאלצתי אני לפנות לבעלים ולשאול אותו על הכוונה. זה כמובן יצא אצלי בעיות והשאיר אותי עם הכנסה זעומה בחודש העוקב. האם יש עילה לתביעה? ב. במהלך עבודתי הועסקתי בשלושה תפקידים- התחלתי כמלצרית, קודמתי למנהלת משמרת ולאחר מכן ניהלתי את המסעדה. בין תפקיד מנהלת משמרת לא היה הבדל מהותי בתפקיד. עשיתי בדיוק אותו הדבר מלבד ספקים וסחורה שלא עשיתי בתפקידי הקודם- עם זאת עברתי משחר שעתי של 35 ₪ לשעה ל 8500 ₪ גלובלי- בחישוב הפיטורין נעשה לי חישוב לפי שלוש תקופות העסקה. האם יש היו צריכים לחשב לי על פי שני תקופות מלצרית ומנהלת מסעדה (שכבכלל זה תקופת מנהלת משמרת)? או שיש על פי החוק שינוי מהותי בתפקיד בין מנהל משמרת למנהלת מסעדה על פי מה שתיארתי.
א. חובת השימוע חלה על כל מעסיק, לרבות מעסיק פרטי, בבואו לפטר עובד ולכן ייתכן כי תהיי זכאית לפיצוי בגין פיטורייך שלא כדין.
ב. ככל שלא היה שינוי משמעותי בהיקף המשרה שלך, להבדיל מקידום או העלאה בשכר לא ניתן היה לפצל את חישוב פיצויי הפיטורין.
את מוזמנת לפנות לייעוץ אישי.
בברכה,
שי שרון אידגה, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין ארנסט גדייב
053-7105230
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר