1) האם זה נכון כי חולה נפש אשר מאושפז במחלקה פסיכיאטרית/בית חולים פסיכיאטרי, קובעים את נכותו בקרן הפנסיה על יסוד מסמכים בלבד ומבלי שיתייצב בעצמו לועדה? 2) באם כן- האם הקביעה על יסוד מסמכים נעשית בגלל מצבו של העמית הנכה אשר מצריך אשפוז? או שנעשית בגלל שהעמית הנכה לא יכול לעזוב את האשפוז ולהתייצב לועדה?
הואיל ומדובר בקרן פנסיה, קיים תקנון של הקרן המסדיר את נהליי בדיקת הנכות.
באופן עקרוני, הועדה הרפואית של הקרן, עשויה לקבוע נכות, על יסוד מסמכים בלבד, וזאת במקרה בו התיעוד הרפואי מדבר בעד עצמו, ובדיקה של העמית לא תועיל.
אשפוז במחלקה פסיכאטרית, מהווה ראיה משמעותית לכך כי העמית הינו נכה ע"פ הגדרת הקרן, אך אינני משוכנע כי האשפוז לכשעצמו הוא ראיה מספקת, וקרוב לוודאי כי רופאי הקרן יבחנו את התיעוד הרפואי, ויתרשמו האם אכן מדובר במצב נפשי אשר איננו מאפשר לעמית לעסוק בעבודתו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונן אבניאל
053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ניתן לקבל הכרה רטרואקטיבית. קשה להעריך מבלי לראות מסמכים רפואיים. תוכל ליצור עמי קשר בטלפון על מנת שאוכל להרחיב יותר במקרה האישי שלכם....
המשך תשובה