שלום רב, הוכרתי כנפגע עבודה, בין יתר פציעות שיתוק יד ימין דומיננטית. נקבעה לי נכות זמנית בגובה 100%, לאחרונה קיבלתי הודעה על תקנה 15 , (לא קיבלתי הודעה שהוועדה קבעה לי נכות צמיתה) . אך יש מקום להאמין שהנכות המצטברת(אפילו ללא הכנסת תקנה 15 לשקלול) תעמוד על 100 עבדתי כמלצר בזמן לימודים באוניברסיטה. הקצבה הזמנית שנקבעה לי עמדה על 5500 ש״ח. השכר המדווח לביטוח לאומי אינו שיקף אץ גובה השתכרותי בפועל . שכן רוב השתכרותי הגיעה מטיפים שאינם דווחו . האם יש מקום להעלאת הקצבה על סמך בג״ץ אסתר כהן? האם אפשר לדווח למס הכנסה על השתכרותי בעבר מטיפים. לשלם מס הכנסה רטרואקטיבית , ואחר כך לדרוש מביטוח לאומי התאמת הקצבה לגובה השכר המדווח ? האם יש מקום לטעון לאבדן גובה השתכרות עתידית שכן אם הייתי משלים את לימודי גובה הכנסתי היה גבוה משמעותית, האם יש מקום לבקש העלאת הקצבה לשכר המינימום בשוק? תודה רבה , רני
על אף פסקי הדין השונים אשר ניתנו בתחום, עדיין מדובר בתחום פרוץ למדיי מאחר והמחוקק טרם הסדיר את הנושא באופן מערכתי.
עם זאת, בנסיבות המתוארות על ידך, אני סבור כי כדאי לך לבקש מביטוח לאומי שיכיר בהכנסתך האמיתית, כתוצאה מטיפים, ולא מזו שדווחה בפועל.
אינני בטוח שעליך ליזום פניה למס הכנסה ולבקש לשלם מס רטרואקטיבית, מאחר ויתכן ואין אכיפה, אך עליך לזכור כי לצעד שלך עלולות להיות השלכות גם על המעביד, מאחר והוא עשוי להימצא חב במס עבור הכנסתך האמיתית, ואולי אף ביטוח לאומי יכול לחזור אליו בגין דמי הבטוח המופחתים ששילם עליך.
מומלץ להיוועץ בעו"ד באופן פרטני, מאחר וקו הפעולה מושפע ממכלול נסיבות אשר קשורות בין היתר למנגנון גבית התשרים ותשלומם בבבית העסק בו עבדת.
באשר לאובדן גובה השתכרות עתידי, הרי שמדובר למעשה בטענה אשר יש לה משמעות כספית, אך ביטוח לאומי איננו הכתובת לטענה זו, אלא הגורם המזיק, אשר אחראי לתאונת העבודה, ככל שישנו גורם כזה (המעביד או צד ג').
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רונן אבניאל
053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
על מנת לקבל פטור מס הכנסה הינך נדרש לנכות רפואית בשיעור של 90%. תוכל ליצור עמי קשר על מנת שאוכל לפרט יותר בנושא. ...
המשך תשובה