בת משפחתי היתה מעורבת בתאונת דרכים קלה עם נזק לרכוש ללא נזק גופני. הצד השני טען כי בת משפחתי אשמה בתאונה והגישה תביעה לחברת הביטוח (הרכב מבוטח בביטוח מקיף) אך מכיוון שבת משפחתי טענה כי אינה אשמה ובכל מקרה חברת הביטוח לא הסכימה עם דרישת הנזק של הצד השני וסרבה לפצות אותו. הפעולה הבאה שנעשתה ע"י הצד השני זה תיקון עצמי של הרכב דרך הפעלת הביטוח שלה ודרישה מבת משפחתי לשלם עבור הוצאות ההשתתפות העצמית בנוסף לעלויות שמאי וכו לכדי סכום של 1800 ש"ח ומאחר ובת משפחתי סרבה היא תבעה אותה בתביעות קטנות ובית המשפט קבע כי בת משפחתי אשמה בתאונה וצריכה לשלם השתתפות עצמית בסך 800 ש"ח פלוס הוצאות משפט בסך 500 ש"ח שאלתי היא האם על בת משפחתי החובה לשלם על ההשתתפות העצמית של הביטוח של הצד השני ובכך מייתרת בעצם את הסיבה לרכישת ביטוח מקיף או ששווה לערער ולהעביר את הנושא לחברות הביטוח. שאלה נוספת היא האם תיקון הרכב במהירות במקום המשך הליכים נגד חברת הביטוח של האשם לכאורה אינה מחייבת את מפעיל הביטוח ומשחררת את הצד השני מתשלום?
יוסי שלום
מאחר ובית המשפט קבע כי בת משפחתך אשמה בתאונה הרי שחלה עליה. החובה לשלם את מלוא הנזקים אשר נגרמו לנפגע, בין היתר גם תשלום ההשתתפות העצמית וגם הנחה הגין היעדר תביעות -דבר שהבנתי שלא נדרש.
בברכה, דורון קמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר