אימי מבוטחת ב"מגדל" בביטוח אובדן כושר עבודה (6400 לחודש) ובביטוח חיים באותה פוליסה בגובה של 200000 ש"ח (ריסק מוות). היא חלתה בסרטן סופני לפני כשנתיים ומאז אנחנו במלחמת עולם מולם בעזרת עורך דין שמבזבז את זמננו וחושב בעיקר על טובתו שלו. חברת הביטוח מציעה כל מיני בוררויות חסרות היגיון - למשל שנתפשר על 50 אחוז מהסכום או שנקבל את הסכום במלואו אבל נסכים לוויתור על הריסק מוות. עורך הדין העצל טוען שמדובר בהצעה טובה "שלקח לי המון זמן לשכנע אותם להסכים". ברור לכולם - כולל לחברת הביטוח - שאמא איבדה את כושר עבודתה, אם מחשבים את הסכום שמגיע לה מיום הפסקת עבודתה אז מדובר בסכום משמעותית גבוה יותר מהצעתם. עורך הדין מתעלם מדברים נוספים, לאמא הוצאות רפואיות חודשיות גבוהות מאוד בהן הם כלל לא משתתפים ובנוסף אי תשלום משכורת חודשית מצידם מונע ממנה טיפול טוב יותר (לדוגמא הפסיקה טיפולים פסיכולוגיים וטיפולים אלטרנטיביים משלימים) וגם גורם לה לחיות את סוף חייה ללא שכר כלל ונתמכת בקושי רב על ידי ילדיה. עורך הדין נוהג להתעלם מההלנה הזו ומעוגמת הנפש כאילו נשכר על ידי חברת הביטוח ולא על ידינו. הוא לוקח מהתיק 25 אחוז וציפינו ממנו למוסר גבוה יותר והתנהלות הוגנת אותה לא קיבלנו. התיק שוכב אצלו שנתיים והוא משתמש במוטיב הזמן כחרב על צווארנו. שאלותיי הן: 1) האם שווה להמתין וללכת למשפט 2) האם ניתן לאלץ את העו"ד ללכת למשפט ולהיות לטובתנו 3) האם ניתן להחליף עו"ד מבלי לשלם לו? 4) כבר במשך שנתיים אני מבקש מ"מגדל" העתק של הפוליסה אך הם מסרבים לשלוח לי - האם יש דרך לאלצם לשלוח לי אותה? 5) האם זה לא מוזר שעורך הדין מתנהל מולם כבר שנתיים ללא שקיבל העתק מהפוליסה?
שיקו שלום רב,
ראשית תשומת ליבכם כי מועד ההתיישנות בביטוח הינו שלוש שנים - לעיתים אנו נתקלים בחברות ביטוח אשר כל מטרתם הינה למשוך את הזמן עד למועד ההתישנות ולאחר מועד זה לדחות את התביעה.
שנית, אסור בשום פנים ואופן לנהל הליך כל שהוא לא של פשרה ולא של תביעה - בלי לראות את הפוליסה, שכן מלוא הזכויות והחובות מצויות בפוליסה ולמעשה הפוליסה היא הסכם - חוזה בין חברת הביטוח לבין המבוטח - עוד יתכן כי יש רכיבים נוספים שניתן לתבוע והם מופיעים בפוליסה לדוג' מחלות קשות, נכות מתאונה /או מחלה וכו'.
שלישית - פרק זמן של שנתיים לניהול מו"מ הוא ארוך מדי.
רביעית - כמובן שניתן להחליף עורך דין. ככל ועורך הדין פעל ועבד הרי שיש צורך לשלם לו על כך בהתאם לפועלו בתיק. אם שלח מכתבים, ערך פגישות בחברת הביטוח, נפגש עם רופאים או מומחים אחרים, הגיש תביעה, הגיע לדיונים, השיג פשרה בתיק בסכום שעלה על שולחן הדיונים.
למען הסר ספק, חשוב מאוד לציין כי יש חשיבות מאוד גדולה לנאמר בהסכם שכר הטרחה אשר חתמתם עם עורך הדין.
לסיום אציין כי התיק שייך ללקוח ורק ללקוח וככל ואתם רוצים להגיש תביעה הרי שעל עורך הדין להגיש תביעה / ככל ואינו מעוניין בכך הרי שהוא יכול להחזיר לכם את התיק להמשך טיפול על ידי עורך דין אחר.
בהצלחה.
דורון קמיר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר