לפני מספר חודשים שרטתי רכב בחניה. השריטה היתה קלה מאוד בפגוש הקדמי בלבד. החלפנו את פרטי הביטוח במקום. לאחר מספר שבועות קיבלה חברת הביטוח שלי (צד ג') תביעה מהשכן על סך יותר מ-5000 ש"ח. הסתבר שהשכן תיקן 4 פגיעות שונות ברכב (רק לאחת מהן הייתי אחראי), והשמאי התחשב בכולן בדו"ח שלו. חברת הביטוח שלי שלחה לי הודעה על התביעה לפי סעיף 68 של חוק חוזה הביטוח. בהודעה זו נשאלתי אם אני מאשר את תשלום התביעה. במכתב חוזר הודעתי להם שאני מסרב לשלם לתובעים מכיוון שגרמתי רק לחלק קטן מאוד מהנזק. במכתב פירטתי את נסיבות התאונה וכיצד לא ייתכן שגרמתי ל-4 פגיעות שונות, בחלקים שונים של הרכב - פגוש קדמי, כנף קדמית, דלת קדמית ודלת אחורית. פחח שפניתי אליו העריך את עלות התיקון של הפגוש בלבד ב-350 ש"ח. לאחר מספר שבועות שלחה לי חברת הביטוח מכתב ובו היא מודיעה לי ששילמה לתובעים כ-2500 ש"ח והיא מחייבת אותי בתשלום השתתפות עצמית. שאלתי היא: בהתחשב בכך שהתביעה היתה מנופחת ושקרית, ובהתחשב בכך שהתנגדתי לתשלום, האם לפי חוק חוזה הביטוח אני פטור מתשלום ההשתתפות העצמית? האם בית משפט ישתכנע בצדקתי?
אורן שלום רב,
בהתאם לסעיף 68 לחוק חוזה ביטוח על חברת הביטוח לקבל את אישורך לביצוע תשלום אשר הינה למעשה מוטל בסופו של יום על המבוטח.
ככל והודעת לחברת הביטוח כי אינך אשם וכי אינך מסכים לתשלום שום סכום (דבר שבסופו של יום ככל והיתה מוגשת בתביעה לבית המשפט והתובעת היה זוכה היה מוביל לכך שמלוא התשלום המוטל היה מוטל עליך בלבד!!)הרי שחברת הביטוח לא היתה צריכה להתפשר ללא אישורך.
באשר לשאלתך לעניין ההשתפות העצמית הרי, שאתה טוען באופן מפורש כי אכן גרמת לנזק, רק לטענתך הנזק הינו קטן. אשר על כן, ככל ולא רצית לשלם השתתפות עצמית, הרי שיכולת לא להפעיל את חברת הביטוח ולסגור את העניין מול הנפגע. מאחר והפעלת את חברת הביטוח הרי שעליך לשלם את ההשתתפות העצמית.
המשך יום טוב,
דורון קמיר, עו:"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר