שלום רב, בבניין שאני גר עורכים עכשיו שיפוצי תמ"א 38 והבניין נראה כמו אתר בנייה. אימי, פנסיונרית בת 82, מעדה על צינור שהונך בצורה רשלנית בכניסה לבניין, שברה את ידה הימנית וקיבלה מכות יבשות בחלקים נוספים בגופה – קיים תיעוד רפואי לכל הנושא. בפנייה שלי לקבלן האחראי לצורך טיפול בנושא מול חברת הביטוח, הוא הציע לי לא לערב את הביטוח ולסגור את זה בינינו. מחקירה שלי של הנושא הבנתי שתביע של חברת הביטוח יכולה לקחת שנים על גבי שנים עד שיש תוצאות בשטח, כלומר גם מבחינתי עדיף לסגור את הנושא בצורה ישירה מול הקבלן. השאלה שלי היא מה סדר גודל של גובה הפיצויים שדורשים במקרים כאלה? כמובן שאני מבין שיש הרבה מאוד פרמטרים שיש לקחת בחשבון וכל מקרה לגופו, אבל אני לא מבקש מספר מדויק, אני רוצה לדעת סדר גודל. אודה מאוד על העזרה. נתי.
נתי שלום רב,
הפיצויים בנזקי גוף מורכבים מראשי נזק שונים מאחר ואמך בפנסיה ראשי הנזק הרלוונטיים הינם כאב וסבל עזרת צד ג' הוצאות רפואיים וכן נסיעות לטיפולים ככל ויש בכך צורך.
יש להבין האם אמך היתה עצמאית ערב התאונה ומה מצבה כיום שכן יתכן כי בעקבות התאונה היא זקוקה כיום לעזרה צמודה ו/או לעזרה לתקופה הקרובה.
כמו כן יש לבדוק מהם אחוזי הנכות אשר ניתן לקבוע לה ובהתאמה לחשב את סכום הכאב והסבל.
נכון הדבר כי תביעות בבית משפט אורכות זמן, אך יחד עם זאת יש להבין מה הפשרה עליה הקבלן מדבר (כפי הנראה הפשרה לא תעבור את סכום ההשתתפות העצמית שלו שהרי אם תעבור אזי עדיף לו להפעיל את הפוליסה)
לכן צריך לקבל את הנתונים כדי להעריך את גובה הפיצוי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר